Η Viroqua Daniels γεννήθηκε στις 4 Δεκέμβρη 1859 από τον Sylvester Daniels και τη νMary (Lumley) Daniels στο Tipton της Αϊόβα των ΗΠΑ, το τρίτο από τα πέντε παιδιά.

Όταν ήταν δεκαέξι ετών, μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειάς της στη Βόρεια Καλιφόρνια, και έγινε αγρότισσα στα βουνά. Σε ηλικία δεκαεννέα ετών, είχε ένα ατύχημα με βαγόνι, χτυπώντας το κεφάλι της στο τιμόνι αφού η φούστα της έπιασε το φρένο. Ο τραυματισμός αυτος οδήγησε σε μια χρόνια ασθένεια.

Σε αντίθεση με τους αναρχικούς συγχρόνους της, οι οποίοι καλωσόρισαν την πρώιμη ακόμα τότε επαναστατική πιθανότητα για αυτοκυβέρνηση με βάση τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η Daniels θεώρησε ότι ήταν παγίδα για να πεθάνουν όσοι πιαστούν κορόιδα σε έναν πόλεμο που ξεκίνησαν οι πλούσιοι για να αποφύγουν τους φόρους. Η ίδια αυτοχαρακτηρίστηκε ως Αναρχοκομμουνίστρια.

Όταν οι εκδότες της αναρχικής έκδοσης “Discontent” συνελήφθησαν σύμφωνα με τους νόμους του Comstock τον Σεπτέμβρη του 1901, η Daniels υποστήριξε το δικαίωμα στη δημοσίευση με βάση την ελευθερία του λόγου.

Μεταξύ των μέσων της δεκαετίας του 1880 και του 1910, η Daniels γνώρισε τον Sigismund Danielewicz, ο οποίος έγινε είτε στενός της φίλος είτε ρομαντικός σύντροφός της.μΗ απογραφή του 1900 δείχνει την Viroqua να μένει στο Berkley στην Καλιφόρνια με έναν άνδρα με το όνομα Sigmund Danielewicz (ψευδώνυμο του Richard Daverkosen;) Το πατρικό όνομα της Viroqua ήταν Daniels... Ο Daverkosen είχε εγκαταλείψει το 8ο Τάγμα Πεζικού και να έπρεπε να κυκλοφορήσει με διαφορετικό όνομα.

 

 

Στα αρχεία της οικογένειας περιλαμβάνεται μια αναφορά σε τρία παιδιά που γεννήθηκαν πριν από το 1899. Αλλά αυτά τα παιδιά είναι από τον προηγούμενο γάμο του Richard. Τα ονόματά τους δεν έχουν βρεθεί. Ο γιος της Viroqua, Herman, γεννήθηκε το 1901, ένα χρόνο μετά τον γάμο.

Σε μια έκθεση του 1919 του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνεται και ένα άρθρο της Daniels στην εφημερίδα “Boston Traveler” σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.

Η Daniels ήταν επιπλέον άθεη.

Η Daniels δημοσίευε άρθρα και ποίηση σε μια σειρά αναρχικών εκδόσεων στις ΗΠΑ, όπως στις “The Firebrand”, “Free Society”, “Why?”, “Mother Earth” και “The Dawn”.

 

 

Μια κρίση υγείας το 1898 οδήγησε την Daniels να μετακομίσει στο San Francisco. Κοντά στη στροφή του αιώνα παντρεύτηκε τον Richard Daverkosen και απέκτησαν έναν γιο, τον Hubert, που γεννήθηκε το 1900.

Πέθανε στο Σαν Φρανσίσκο τον Νοέμβρη του 1942 και κηδεύτηκε στο Λέικ Σίτι της Καλιφόρνια.

*Το κείμενο φτιάχτηκε με βάση αρκετές πληροφορίες από το διαδίκτυο. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.