Στις 16 Δεκεμβρίου 1889 γεννήθηκε στο Hongseong (σημερινή Νότια Κορέα), ο Kim Jwae-Jin, ήρωας του Κορεατικού πολέμου της ανεξαρτησίας, στρατιωτικός που ανέλαβε την αγροτική επανάσταση στη Μαντζουρία του 1929, που ξέσπασε και καθοδηγήθηκε από το αναρχικό κίνημα της Κορέας. Ως νέος, ενώ ακολουθεί στρατιωτική σταδιοδρομία, από την άλλη, δεσμεύεται στην καταπολέμηση των συνθηκών δουλείας στην οποία είχε βυθιστεί ο κορεατικός λαός.
Μέχρι το 1920, ο Kim θα διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην εμβληματική μάχη του Chingsanli, κατά τη διάρκεια του αντιιμπεριαλιστικού πολέμου ενάντια στον Ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Στρατό.
Αφού ανέλαβε διοικητής του βόρειου τμήματος του στρατού της ανεξαρτησίας, συναντήθηκε με τον Kim Jong-Jin, παλαιό γνώριμο και συμπατριώτη, από τις πλέον σημαντικές φυσιογνωμίες της Κορεάτικης Αναρχο-Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (FACC).
Η στενή σχέση μεταξύ των δύο θα θεωρηθεί βασική και αποφασιστική για την εξέλιξη της αγροτικής επανάστασης στη Μαντζουρία. Με αυτή την έννοια, ο νεαρός Kim Jong-Jin θα μυήσει στον αναρχισμό τον "Baekya" (όπως ήταν γνωστός ο Kim Jwae- Jin) και θα τον δεσμεύσει ακόμη και στο επαναστατικό σχέδιο της Μαντζουρίας.
Αυτό το σημείο θα είναι καθοριστικό όσον αφορά την τελική υποστήριξη του βόρειου τμήματος του στρατού της ανεξαρτησίας στη στρατιωτική υπεράσπιση της επικείμενης εξέγερσης των αγροτών, αντιμετωπίζοντας τόσο τις προθέσεις των εθνικιστών όσο και των Κορεατών σταλινικών που δεν είχαν καμία πρόθεση να δημιουργήσουν μια διαδικασία πραγματικού κοινωνικού μετασχηματισμού.
Μόλις ξεσπάσει η επανάσταση του 1929, στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο αγρότες, στρατιώτες και δάσκαλοι της υπαίθρου, μεταξύ άλλων οργανωμένων λαϊκών τμημάτων, ο «Baekya» θα αναλάβει την ευθύνη της ένοπλης υπεράσπισης της κομμούνας.
Θα σκοτωθεί, όμως, τον Γενάρη του 1930, ενώ επισκεύαζε έναν ριζόμυλο στην πόλη Haerim (σημερινή επαρχία Heilongjiang της Κίνας).
Η δέσμευσή του στην υπόθεση του αναρχισμού και της ελευθερίας του δίνει σημαντική θέση στην ιστορία των κοινωνικών επαναστάσεων όπου ο αναρχισμός είχε αξιοσημείωτη συμμετοχή.
*Πηγή: Emilio Crisi. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.