Η Βιβλιοθήκη KateSharpley (KSL - KateSharpleyLibrary) πήρε το όνομά της προς τιμήν της αναρχικής αγωνίστριας KateSharpley, η οποία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αγωνίστηκε με πάθος για τις αναρχικές, αντιμιλιταριστικές και αντιπολεμικές ιδέες, μια κοινωνική αγωνίστρια από τα τόσα «άγνωστα» μέλη του κινήματός μας τα οποία έχουν τόσο πολύ αγνοηθεί από τους «επίσημους ιστορικούς» του αναρχισμού.

 

Η Βιβλιοθήκη KateSharpley ιδρύθηκε στο Νότιο Λονδίνο το 1979 και αναδιοργανώθηκε το 1991.

 

Διαθέτει πάνω από 10.000 βιβλία, μπροσούρες, εφημερίδες και περιοδικά για τον αναρχισμό στην αγγλική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων πλήρων ή σχεδόν πλήρων σειρών αναρχικών εφημερίδων ή περιοδικών όπως τα «BlackFlag», «DirectAction» (από το 1945), «Freedom» (από Αγγλία), «Man», «SpainandtheWorld», «Freedom» (από ΗΠΑ), «Why», «TheBlast», «SpanishRevolution» και άλλων. Διαθέτει, επίσης, ένα πολύ μεγάλο αριθμό αφισών, προκηρύξεων, χειρογράφων, επιστολών και εσωτερικών ντοκουμέντων, συμπεριλαμβανομένων ντοκουμέντων των IWA (AIT/IAA), AnarchistFederationofBritain (1945-1950), SyndicalistWorkersFederation (1950-1979), CienfuegosPress, ASP και αρκετών άλλων. Επιπλέον, διαθέτει και ντοκουμέντα σε πάνω από 20 διαφορετικές γλώσσες εκτός της αγγλικής, από τα οποία αρκετά είναι σπάνιες μπροσούρες και εφημερίδες.

 

Η Βιβλιοθήκη KateSharpley εκδίδει ένα τακτικό δελτίο με νέα και ιστορικά κείμενα τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα, καθώς και διάφορες μπροσούρες, καλύπτοντας περιοχές ιστορικής έρευνας και δίνοντας στη δημοσιότητα σημαντικά αναρχικά ντοκουμέντα του παρελθόντος. Ο στόχος των συντρόφων που ασχολούνται στην KSL είναι, όπως έγραψε ο Ιταλός αναρχικός Πιέτρο Γκόρι, «να δώσει λουλούδια σε αυτούς που απέτυχαν». Πιστεύουν δε ότι οποιοδήποτε κίνημα που αγνοεί την ιστορία του, αργά ή γρήγορα θα δρέψει τους αρνητικούς καρπούς της άγνοιας αυτής.

 

Η Βιβλιοθήκη έχει απευθύνει κάλεσμα σε συντρόφους, ομάδες κ.λπ. από όλο τον κόσμο να τη βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, δωρίζοντας ιστορικό υλικό, ερχόμενοι σε επαφή, ενισχύοντας οικονομικά ή με υλικό βιβλιοθήκης κ.λπ. Η οικονομική ενίσχυση είναι περισσότερο από όλα τα άλλα δεκτή, γιατί η Βιβλιοθήκη συντηρείται από προσφορές μερικών μόνο ατόμων και τις πωλήσεις των εκδόσεών της.

 

Τέλος, η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για χρήση από όλους.

 

Email: info@katesharpleylibrary.net

 

www.katesharpleylibrary.org