κοινωνικός αναρχικός - από το Athens Indymedia - Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αναφέρομαι σε δηλώσεις του Μ.Ανδρουλάκη που δημοσιεύονται σε γνωστή καθεστωτική ιστοσελίδα αλητείας χωρίς σύνορα

Μετά τους "αντιεξουσιαστές της εξουσίας" άλλος ένας συκοφάντης της αναρχίας, της αντιεξουσίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού δήλωσε τέτοιος προκειμένου να δικαιολογήσει τον "ευφυή ελιγμό" του να υπερψηφίσει το κατοχικό τερατούργημα.

Με τρόπο εντελώς άτσαλο για τη λεπτότητα ενός "αριστερού διανοούμενου" (λέμε τώρα) ο Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε πως είναι "ελευθεριακός κομμουνιστής". Για να στηρίξει τη δήλωσή του ο λακές του νέου ράιχ έφερε σαν παράδειγμα τους... "ελευθεριακούς" Λένιν-Τρότσκυ που υπέγραψαν ειρήνη με την ιμπεριαλιστική Γερμανία!! Σε γενικές γραμμές αυτό που φαίνεται καθαρά από την κατάπτυστη συνέντευξη του αριβιστή πολιτικού που ξέμεινε σε μια πασοκάρα διαστάσεων "Ενωσης Κέντρου" επί προεδρείας Ζίγδη, είναι ότι δεν έχει ιδέα περί κομμουνισμού, πόσο μάλλον ελευθεριακού. Απλά ήθελε να πετάξει μια βαριά κουβέντα σαν αντίβαρο της ταξικής του προδοσίας, ίσως και να κλείσει το μάτι σε αριστερά κόμματα που του φαίνονται πλέον πολύ πιό βιώσιμα από το χρεωκοπημένο πασοκ.

Ας κάνουμε όμως ένα ιδιαίτερο στο "σύντροφο", μιας και πλέον είναι στο χώρο μας, να μην τον πιάνουν αδιάβαστο.

1. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής "σύντροφε" Μίμη δεν εκχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να αυτο-εκπροσωπείται ούτε επιζητά την δια-της-ψήφου εκχώρηση του δικαιώματος αυτού από άλλους προς τον ίδιο.

2. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής δεν κάνει πολιτικούς "ελιγμούς", κάνει κοινωνική επανάσταση.

3. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής δεν επικαλείται τις πράξεις καμιάς "αυθεντίας", ιδιαίτερα όσων υποκατέστησαν την έννοια του εργατικού συμβουλίου (σοβιέτ) με τη γραμμή του κόμματος. Επικαλείται πάντοτε τη συλλογική επαναστατική συνείδηση και τη δύναμη των εξεγερμένων.

4. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής δε συναγελάζεται με όσους απατούν, εκμεταλεύονται ή εξουσιάζουν την καταπιεσμένη κοινωνική τάξη.

5. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής, αν είναι τέτοιος, δεν κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. Αντίθετα, πολλές φορές εξαναγκάζεται να απολογείται στον εισαγγελέα.

6. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής δεν έχει μπάτσο να τον φυλάει, ενίοτε έχει μερικούς να τον βαράνε.

7. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής δεν παίρνει μισθό από το κράτος, παίρνει διώξεις, συλλήψεις, προφυλακίσεις και στρατοδικεία για όσα κάνει και δεν κάνει.

8. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής δεν θέλει να σώσει καμία "πατρίδα" από τη χρεωκοπία. Θέλει να σωθεί, να νικήσει και να κυριαρχήσει η καταπιεσμένη κοινωνική τάξη.

9. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής δεν επιθυμεί να σώσει κανέναν από θέση εξουσίας. Οσα κάνει, τα κάνει στον κόσμο των καταπιεσμένων όπου κινείται.

Και τέλος:

10. Ο Ελευθεριακός Κομμουνιστής, ακόμα κι αν κάποιοι "σύντροφοι" του είδους σου τον αναγκάζουν να φοράει την κουκούλα, μπορεί ανα πάσα στιγμή να βγεί στο κέντρο της κοινωνίας, να πεί σε όλους "αυτός είμαι" και να φύγει αρτιμελής. Εσύ μπορείς "σύντροφε" Ανδρουλάκη;

Ο ήλιος της Αναρχίας ανέτειλε - εξώφυλλο βιβλίου

Ελευθεριακές εκδόσεις Κουρσάλ

 


Στο κτήριο της Ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης στις 18/07/2019

 

Στο SBS Greek στις 18/07/2019

Με τον Ελευθεριακό στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα, 22/01/2018

 

Απόπειρες αναρχικής οργάνωσης στη δεκαετία του 1980 - εξώφυλλο βιβλίου

Ελευθεριακοί και ριζοσπάστες της διασποράς - εξώφυλλο βιβλίου

email

ιστορία αναρχικού κινήματος αναρχικό κίνημα κοινωνικοί αγώνες ιστορία εργατική τάξη επαναστατικό κίνημα Ισπανία, Ελλάδα Ρωσία κοινωνικά κινήματα αναρχική-θεωρία Γαλλία αναρχισμός αναρχοσυνδικαλισμός ζητήματα τέχνης αριστερά εργατικό κίνημα anarchism Ιταλία φεμινισμός κομμουνισμός Αυστραλία ΗΠΑ, Ρωσία, ελευθεριακή εκπαίδευση αντιφασισμός history κοινωνία επαναστατική θεωρία εθνικά ζητήματα αναρχοσυνδικαλιστές διεθνισμός λογοτεχνία μελλοντική κοινωνία ποίηση συνδικαλισμός radicalism αγροτικά κινήματα αναρχικός κομμουνισμός αστικός τύπος Πάτρα Greece πολιτειακό κριτική Μεξικό περιβάλλον καταστολή Βουλγαρία φεντεραλισμός ένοπλη δράση Διασπορά working class εξεγερμένοι διανοούμενοι γεωγραφία syndicalism εξεγέρσεις αγροτικές εξεγέρσεις communism Κούβα communist-party κινητοποιήσεις θέατρο σοσιαλισμός χρονογράφημα Γκόλντμαν βιβλίο Παρισινή Κομμούνα νεκρολογία Άγις Στίνας αναρχικοί Αίγυπτος Πρωτομαγιά σοσιαλιστές φοιτητικό κίνημα αγροτικό ζήτημα Italy Θεσσαλονίκη "\u0395\u03c0\u03af \u03c4\u03b1 \u03a0\u03c1\u03cc\u03c3\u03c9" ευημερία κοινοκτημοσύνη ατομικισμός utopianism Κροπότκιν ένωση τροτσκισμός θρησκεία ληστές Κύπρος μηδενισμός Αθήνα εκλογική δράση Egypt Πύργος Ηλείας ρουμανία Γαριβαλδινοί Ουκρανία προκηρύξεις πρώην οπλαρχηγοί αρχαίο-πνεύμα ρομαντισμός