Στις 19 Μάρτη 1852 γεννήθηκε στην Κρακοβία της Πολωνίας ο αναρχικός Adolf Brylicki. Υποδηματοποιός στο επάγγελμα.

Μεταξύ 1875 και 1881 κατοικούσε στη Βουδαπέστη -την εποχή της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας- όπου εντάχθηκε στο αναρχικό κίνημα. Αργότερα εγκαταστάθηκε στη Βιέννη, αλλά το Γενάρη του 1884 εκδιώχθηκε από εκεί.

Μεταξύ 1884 και 1885 έζησε στην Ελβετία όπου εργάστηκε ως υποδηματοποιός και, σύμφωνα με αστυνομικές αναφορές, ήταν ένας από τους υπεύθυνους για την εξάπλωση των αναρχικών ιδεών. Το 1885 συνελήφθη στη Γενεύη και στις 3 Ιούνη 1885 εκδιώχθηκε για το απλό γεγονός ότι ήταν αναρχικός.

Εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, αρχικά στη Μασσαλία και αργότερα στο Παρίσι, όπου συνεργάστηκε με την εφημερίδα “La Revolt” (“Η Εξέγερση”) του Jean Grave. Την άνοιξη του 1900 μετακόμισε ξανά στην Ελβετία, αλλά η ελβετική αστυνομία τον οδήγησε στα αυστροουγγρικά σύνορα. Εκεί συνελήφθη αμέσως, ανακρίθηκε από την αστυνομία της Κρακοβίας ως ύποπτος ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον αυτοκράτορα. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος ένα μήνα αργότερα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Στο Lillers, στο Passo di Calais, στη Γαλλία, δημιουργείται μια αναρχική ομάδα με τη δική του συμμετοχή. Τον Μάη του 1892 εκδιώχθηκε από τη Γαλλία και μετά από ένα διάστημα παραμονής στην Αμβέρσα του Βελγίου, το 1893 επέστρεψε στη Γαλλία από όπου απελάθηκε εκ νέου.

Ο χρόνος και ο τόπος του θανάτου του είναι άγνωστα.

*Πηγή: Walter Ranieri. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.