Στις 31 Γενάρη 1899 γεννήθηκε ο Justin Aristide Lapeyre, στο Monguilhem, Gers της Γαλλίας. Φοίτησε στο La Ruch, ένα ελευθεριακό σχολείο του Παρισιού που ιδρύθηκε το 1904 από τον Sébastien Faure.

Η συμβολή του στην Encyclopédie Anarchiste (Αναρχική Εγκυκλοπαίδεια) υπήρξε σημαντική. Το Μάρτη του 1929, εξέδωσε το αντικληρικαλικό περιοδικό “Lucifer”, εκφραστικό όργανο ελεύθερης σκέψης και κουλτούρας. Επίσης, ίδρυσε τον ομώνυμο εκδοτικό οίκο και επιμελήθηκε την εφημερίδα “La Révolte” ("Ο Εξεγερμένος”) αναρχικό όργανο των νοτιοδυτικών περιοχών. Το 1936 υποστήριξε τους αναρχικούς αγωνιστές στην Ισπανία, συν τοις άλλοις, μέσω της γαλλικής έκδοσης “L'Espagne Nouvelle” (“Η Νέα Ισπανία”).

Συνελήφθη το 1941 από το καθεστώς του Vichy, αλλά επανέκτησε την ελευθερία του δύο χρόνια αργότερα. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι μεταξύ των ιδρυτών της Fédération Anarchiste (FA - Αναρχική Ομοσπονδία) και το 1968 είναι μεταξύ των εκπροσώπων της FA στο Διεθνές Συνέδριο στην Carrara.

Υποστηρικτής του ελέγχου των γεννήσεων, αγωνίστηκε για το δικαίωμα στην άμβλωση πριν θεσπιστεί νόμος που επιτρέπει τις εθελοντικές αμβλώσεις.

Πέθανε στο Μπορντό στις 23 Μάρτη 1974.

*Πηγή: Walter Ranieri.