Στις 24 Σεπτέμβρη 1897 στην Casellina-Torri (σήμερα Scandicci) της Φλωρεντίας, γεννήθηκε η αναρχική Fosca Corsinovi.

Το 1923 κατέφυγε στη Μασσαλία με τον σύντροφό της και την κόρη της Luce, όπου δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα σε επιτροπές πολιτικών θυμάτων και παιδιών κρατουμένων. Αφού πέρασε μερικά χρόνια στην Tolone και την Grenoble, στις αρχές του 1934 μετακόμισε με τον Francesco Barbieri στη Γενεύη όπου εργάστηκε ως μαγείρισσα σε ένα καφέ για πολιτικούς πρόσφυγες στο τοπικό Εργατικό Κέντρο.

Τον Ιούλη του 1936, μαζί με τον Barbieri, έφτασε στη Βαρκελώνη και συμμετείχε σε εκδηλώσεις ως νοσοκόμα της Αναρχικής Ομοσπονδίας Ιβηρικής (FAI). Στις 4 Μάη 1937 ήταν με τους Camillo Berneri, Francesco Barbieri και Tosca Tantini όταν οι Berneri και Barbieri συνελήφθησαν από σταλινικούς πράκτορες και δολοφονήθηκαν.

Το 1939 Fosca πέρασε στη Γαλλία με το όνομα Marie Thérèse Noblino. Σταμάτησε στο Saint-Tropez με την κόρη της και το 1941 στάλθηκαν στο στρατόπεδο Huac. Τον Οκτώβρη του 1942 παραδόθηκε στις ιταλικές αρχές και φυλακίστηκε στο Tremiti. Απελευθερώθηκε το 1943, επέστρεψε στη Φλωρεντία και μετά την απελευθέρωση της πόλης συμμετείχε στην αναδιοργάνωση του τοπικού αναρχικού κινήματος.

Πέθανε στις 4 Γενάρη 1972 στη Φλωρεντία.

*Πηγή: Walter Ranieri. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.