Στις 11 Ιούλη 1931, ο Kim Jong-jin, μαχητής της FCC, ένα από τα κύρια στρατηγικά μυαλά της Επανάστασης των Χωρικών στην Ανατολή του 1929 και, φυσικά, μια από τις πιο λαμπρές μορφές του κορεάτικου αναρχισμού, απήχθη και εξαφανίστηκε από τη Μαντζουρία, ανατολικά του Hongseong, σημερινή Νότια Κορέα.

Όπως και ο μυθικός στρατηγός Kim Jwa-jin (ήρωας του πολέμου της ανεξαρτησίας της Κορέας και υπερασπιστής της ελευθεριακής κομμούνας του 1929), έτσι και ο Kim Jong-jin θα ζήσει πολύ νέος την εισβολή της ιαπωνικής αυτοκρατορίας στην Κορεάτικη Χερσόνησο, η οποία όχι μόνο θα εμβαθύνει την πείνα και την εκμετάλλευση, αλλά θα επιδεινώσει τις συνθήκες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πληθυσμού. Αυτό θα τον ωθήσει να μπει στη Στρατιωτική Ακαδημία του Χουνάν, αλλά και να προσχωρήσει στην αναρχική μαχητικότητα της FACC, μιας οργάνωσης μέσα από την οποία θα ενδυναμώσει τις στρατηγικές του ικανότητες.

Το 1925 μετακινείται ανατολικά της Μαντζουρίας, με εκατοντάδες άλλους, για να συνεργαστεί με την οργάνωση και να συμμετάσχει στους αγώνες της αγροτιάς στην εξορία. Η έκρηξη αυτής της επανάστασης, έως το 1929, όχι μόνο θα φέρει έναν αέρα ελευθερίας και δικαιοσύνης για τον αγρότη, αλλά, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, έθεσε σε άνευ προηγουμένου δοκιμασία της φεντεραλιστικές, σοσιαλιστικές και αντικρατικές απόψεις και μεθόδους διεύθυνσης στην περιοχή, με βάση ένα αντιιμπεριαλιστικό πολεμικό πλαίσιο. Αυτή η Επανάσταση σήμαινε επίσης την έναρξη μιας διαδικασίας συνεταιριστικής γεωργικής τεχνικής, διαφορετική από όλες τις μέχρι τότε μεθόδους.

Ο Kim απήχθη ξαφνικά -ήταν τότε μόλις 29 ετών-, ενώ βρισκόταν στο σταθμό Hailin (σημερινή επαρχία Heilongjiang της Κίνας) και δολοφονήθηκε. Το πτώμα του δεν θα βρεθεί ποτέ. Η δέσμευση και η αφοσίωση του Kim Jong-jin έχουν ήδη αφήσει μια κληρονομιά συγκρίσιμη με αυτήν φυσιογνωμιών του αναρχικού κινήματος, μορφών σαν τους Buenaventura Durruti, Teresa Claramunt, Nestor Makhno, Luisa Michell ή Mikhail Guerdjikov, μεταξύ χιλιάδων άλλων.

*Πηγή: Emilio Crisi. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.