Ο Tyukhanov Alexander Nikolaevich (ψευδώνυμο: Muromsky) γεννήθηκε το 1888. Καταγόταν από οικογένεια εργατών. Εξέτισε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων. Συμμετείχε στο αναρχικό κίνημα στη Μόσχα. Ήταν κοντά στην ομάδα αναρχοσυνδικαλιστών της Μόσχας, αλλά δεν ήταν μέλος της. Με άλλους το καλοκαίρι του 1914 δημιούργησε ένα δίκτυο έκδοσης κάποιων πιστοποιητικών που διανέμονταν μεταξύ εκείνων που επιθυμούσαν να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία. Για λίγο καιρό ήταν συντάκτης της εφημερίδας της περιοχής Kostroma “Ταχυδρόμος του Βόλγα".

Το 1917 οργάνωσε σειρά διαλέξεων σε διάφορες περιοχές - Kostroma, Kineshma και Μόσχα. Ήταν ένας από τους οργανωτές της ομάδας αναρχοσυνδικαλιστών του Ivanovo, αλλά και αναρχικών ομάδων σε εργοστάσια της επαρχίας Vladimir (Alexandrov, Kirzhach, Yuryev-Polish) το 1918. Υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού “Βήμα". Τον Μάη του 1918, έδωσε διαλέξεις στη Vologda. Στις 31 του ίδιου μήνα συνελήφθη και ερευνήθηκε στη Vologda, αλλά σύντομα αφέθηκε ελεύθερος.

Μέλος της Πανρωσικής Ομοσπονδίας Κομμουνιστών Αναρχικών το 1918-1921. Το ίδιο διάστημα εργαζόταν στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ζωή”. Από εκεί και πέρα έγινε αναρχοχριστιανός. Το 1920, έγινε μέλος του Λογοτεχνικού Τμήματος του “Παλατιού των Τεχνών”. Στις 8 Μάρτη 1921 συνελήφθη στη Μόσχα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά απέδρασε.

Στη συνέχεια, φέρεται ως ο συγγραφέας ορισμένων αναμνήσεων και λογοτεχνικών έργων. Πέθανε το 1937, μάλλον κατά τη διάρκεια των σταλινικών εκκαθαρίσεων.