Στις 7 Σεπτεμβρίου 1912, γεννήθηκε η αναρχική Concepción Ocaña Sánchez, στην Αλμερία της Ισπανίας. Έγινε γνωστή ως Igualdad Ocaña Sánchez. Δασκάλα στο επάγγελμα. Κόρη και αδελφή αναρχικών που ζούσαν στην εξορία στη Γαλλία.

Το 1931, μετά από οκτώ χρόνια εξορίας, η οικογένεια επέστρεψε στην Ισπανία και, συγκεκριμένα, στην Torrassa de l 'Hospitalet de Llobregat της Καταλονίας, όπου ο πατέρας της Concepción βρήκε δουλειά ως οικοδόμος. Η Concepción με την αδελφή της Natura, εργάστηκαν στο Escola Moderna de la Torrassa, όπου δίδαξαν Παιδαγωγικά - μουσική, λογοτεχνία, εικαστικές τέχνες κ.λπ. Τον ίδιο χρόνο η Concepción έγινε μέλος του Συνδικάτου Γραφικών Τεχνών της Βαρκελώνης της CNT.

Στο τέλος του χρόνου εντάχθηκε σε μια επιτροπή που ιδρύθηκε για να ιδρύσει μια ομάδα γυναικών για την υποστήριξη κρατουμένων. Ταυτόχρονα, ήταν μέλος της αναρχικής ομάδας “Αγάπη και Θέληση”. Ο σύντροφός της Severino Campos Campos, ήταν επίσης αναρχικός και δάσκαλος στο ορθολογικό σχολείο στη La Torrassa.

Το 1940 μετανάστευσαν στο Santo Domingo, στη συνέχεια στον Παναμά και, τέλος, με τον γιο τους Helenio Campos Ocaña, στο Μεξικό. Το 1975 επέστρεψαν στην Καταλονία, αλλά οι μετακινήσεις τους μεταξύ Βαρκελώνης και Μεξικού ήταν συχνές.

Η Concepción πέθανε στις 4 Οκτώβρη 1990 στην Cuernavaca του Μεξικού. Το προσωπικό αρχείο της οικογένειας Campos-Ocaña έχει κατατεθεί στο Foundacion Anselmo Lorenzo στη Μαδρίτη.