Η Louisa Sarah Bevington γεννήθηκε στις 18 Μάη 1845, στο St. John Hill του Battersea της Αγγλίας, από οικογένεια κουάκερων. Η ειδικότητα του πατέρα της περιγράφηκε ως «τζέντλεμαν». Ήταν η μεγαλύτερη από 8 παιδιά, από τα οποία τα 7 ήταν κορίτσια.

Άρχισε να γράφει ποίηση από νεαρή ηλικία. Το 1882 κυκλοφόρησε την πρώτη της ποιητική συλλογή. Το 1883 πήγε στη Γερμανία όπου γνωρίστηκε και παντρεύτηκε τον καλλιτέχνη Ignatz Felix Guggenberger στο Μόναχο. Ο γάμος κράτησε λιγότερο από 8 χρόνια και επέστρεψε στο Λονδίνο το 1890.

Άρχισε να συμμετέχει σε αναρχικές ομάδες, ξαναρχίζοντας την καριέρα της με το πατρικό της όνομα. Στα μέσα του 1890, γνώριζε ήδη αρκετούς αναρχικούς του Λονδίνου και ήταν ήδη γνωστή ως αναρχική ποιήτρια. Μάλλον, ήρθε σε επαφή με τις αναρχικές ιδέες μέσα από τις συγκεντρώσεις της αναρχικής Charlotte Wilson, η οποία μαζί με άλλους κυκλοφόρησε τον αναρχική εφημερίδα «Freedom» το 1886.

Αρνούμενη την τακτική της βόμβας και του δυναμίτη που υιοθετούσαν τότε μερικοί Βρετανοί αναρχικοί, σχετίστηκε με τον κύκλο της αναρχικής εφημερίδας «Liberty», που έφερε ως υπότιτλο το «Επιθεώρηση του Αναρχικού Κομμουνισμού» και είχε ως εκδότη τον ράφτη James Tochatti από το 1894. Έγραψε αρκετά άρθρα και ποιήματα για την εφημερίδα αυτή, αλλά και για άλλα αναρχικά έντυπα της εποχής, όπως το «Torch», που κυκλοφορούσε από δύο νεαρές κοπέλες την Helen και την Olivia, ανιψιές του καλλιτέχνη Dante Gabriel Rossetti.

Αναμείχθηκε, επίσης, σε κάποιες προσπάθειες για τη συγκρότηση της Anarchist Communist Alliance και έγραψε το Anarchist Manifesto του, το οποίο διανεμήθηκε την 1η Μάη 1895, αν και η οργάνωση αυτή δεν φαίνεται να επέζησε για πολύ.

Το 1895, σε ηλικία 50 χρόνων, ήταν ακόμα ενεργή, αλλά επειδή υπέφερε από καρδιακές παθήσεις η υγεία της ήταν σε αρκετά άσχημη κατάσταση. Κατάφερε να γράψει μερικά ακόμα κείμενα για την «Liberty» καθώς και την τελευταία της ποιητική συλλογή από εκδόθηκε από την «Liberty».

Πέθανε στις 28 Νοέμβρη 1895 στο Lechmere.

Περισσότερες πληροφορίες, κείμενα και ποιήματά της μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα www.mantex.co.uk/ou/aa810/vww-08.htm

* Το εν λόγω κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της βρετανικής Αναρχικής Ομοσπονδίας «Organise» AF Νο 66, Φθινόπωρο 2006 απ’ όπου και μεταφράστηκε. Μετάφραση « Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης », Φθινόπωρο 2006.

Ο ήλιος της Αναρχίας ανέτειλε - εξώφυλλο βιβλίου

Ελευθεριακές εκδόσεις Κουρσάλ

 


Στο κτήριο της Ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης στις 18/07/2019

 

Στο SBS Greek στις 18/07/2019

Με τον Ελευθεριακό στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα, 22/01/2018

 

Απόπειρες αναρχικής οργάνωσης στη δεκαετία του 1980 - εξώφυλλο βιβλίου

Ελευθεριακοί και ριζοσπάστες της διασποράς - εξώφυλλο βιβλίου

email

ιστορία αναρχικού κινήματος αναρχικό κίνημα κοινωνικοί αγώνες ιστορία εργατική τάξη επαναστατικό κίνημα Ισπανία, Ελλάδα Ρωσία κοινωνικά κινήματα αναρχική-θεωρία Γαλλία αναρχισμός αναρχοσυνδικαλισμός ζητήματα τέχνης αριστερά εργατικό κίνημα anarchism Ιταλία φεμινισμός κομμουνισμός Αυστραλία ΗΠΑ, Ρωσία, ελευθεριακή εκπαίδευση αντιφασισμός history κοινωνία επαναστατική θεωρία εθνικά ζητήματα αναρχοσυνδικαλιστές διεθνισμός λογοτεχνία μελλοντική κοινωνία ποίηση συνδικαλισμός radicalism αγροτικά κινήματα αναρχικός κομμουνισμός αστικός τύπος Πάτρα Greece πολιτειακό κριτική Μεξικό περιβάλλον καταστολή Βουλγαρία φεντεραλισμός ένοπλη δράση Διασπορά working class εξεγερμένοι διανοούμενοι γεωγραφία syndicalism εξεγέρσεις αγροτικές εξεγέρσεις communism Κούβα communist-party κινητοποιήσεις θέατρο σοσιαλισμός χρονογράφημα Γκόλντμαν βιβλίο Παρισινή Κομμούνα νεκρολογία Άγις Στίνας αναρχικοί Αίγυπτος Πρωτομαγιά σοσιαλιστές φοιτητικό κίνημα αγροτικό ζήτημα Italy Θεσσαλονίκη "\u0395\u03c0\u03af \u03c4\u03b1 \u03a0\u03c1\u03cc\u03c3\u03c9" ευημερία κοινοκτημοσύνη ατομικισμός utopianism Κροπότκιν ένωση τροτσκισμός θρησκεία ληστές Κύπρος μηδενισμός Αθήνα εκλογική δράση Egypt Πύργος Ηλείας ρουμανία Γαριβαλδινοί Ουκρανία προκηρύξεις πρώην οπλαρχηγοί αρχαίο-πνεύμα ρομαντισμός