Στις 17 Οκτώβρη 2003, μόλις πριν από 17 χρόνια, πέθανε στο Μπουένος Άιρες ο Domingo Trama, εργάτης ναυπηγείων, Αργεντινός συνδικαλιστής και αναρχικός. Από νεαρός άρχισε να εργάζεται στα ναυπηγεία, ακολουθώντας την τέχνη του πατέρα του. Όταν βρέθηκε στα ναυπηγεία πλησίασε στον αναρχισμό υπό την επιρροή δύο σημαντικών αγωνιστών του συνδικάτου, του Ιταλού μετανάστη Juan Navone και του ιθαγενή Mapuche, Hermenegildo Rosales, οι οποίοι προώθησαν στον νεαρό Domingo έργα των Malatesta και Bakunin.
Όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα του Aramburu, ο Domingo Trama ήταν ήδη γενικός γραμματέας της FOCN (Ομοσπονδία Εργατών Ναυπηγών), η οποία συγκέντρωσε εργάτες από όλο το φάσμα του κλάδου, μεταλλουργούς, ξυλουργούς, καλαφάτες και μπογιατζήδες. Στην Ομοσπονδία ο Trama μοιραζόταν τις ευθύνες με αγωνιστές όπως οι Damonti, Nestor Ramirez, Atilio Sciarroche, Joaquín del Mas και Horacio Torrado, μεταξύ άλλων.
Το 1956, ο τομέας ξεκινά μια ιστορική απεργία 14 μηνών με αίτημα τις 6 ώρες εργασίας εξαιτίας των ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας. Αμέσως, η δικτατορία του Aramburu ξεκίνησε να καταστέλλει και να καταστρέφει την απεργία μέσω του Ναυτικού. Η απεργία, η οποία προσέλκυσε την αλληλεγγύη των λαϊκών γειτονιών La Boca, Dock Sud και Barracas, που εκφράζεται με συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις έξω από το ναυπηγείο, αρχικά επέτυχε μια συμφωνία για νέες συνθήκες εργασίας.
Ωστόσο, η συμφωνία δεν τηρήθηκε καν από το εθνικό κράτος, που ξεκίνησε επισης μια βίαιη καταστολή που θα αφήσει δεκάδες τραυματισμούς και με αποκορύφωμα τη δολοφονία στο Rosario του Ramiro Garcia, μετανάστη από τις Αστούριες της Ισπανίας, παλιό εργαζόμενο στα ναυπηγεία και συμπολεμιστή του Buenaventura Durruti στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο.
Οι περισσότεροι υποκινητές της απεργίας θα καταλήξουν στις φυλακές, θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ η FOCN θα κηρυχθεί παράνομη. Μετά την απεργία, ο Domingo Trama θα περάσει έξι μήνες στη φυλακή.
Θα πεθάνει στα 93 του, ενθυμούμενος από πολλούς μαχητές συναδέλφους.