ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1990
22-11 Πραγματοποιούνται καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Η πρώτη κατάληψη γίνεται στο 3ο επαγγελματικό-τεχνικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης. Η συνέχεια δίνεται από τα Λύκεια της Κέρκυρας.
26-11 Καταλαμβάνονται από μαθητές τα Λύκεια της περιοχής Δάφνης και Ηλιούπολης στην Αθήνα.
29-11 Ιδιαίτερα αισθητή γίνεται η παρουσία μαθητών από κατειλημμένα Λύκεια σε πορεία χιλιάδων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1990
2-12 Οι καταλήψεις των μαθητών εξαπλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Μετά την Κρήτη και την Κέρκυρα καταλαμβάνονται Γυμνάσια και Λύκεια στο Βόλο, στην Ρόδο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Πάτρα και σε άλλες πόλεις. Παράλληλα καταλαμβάνονται και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Υποβάλλονται και οι πρώτες διώξεις σε καταληψίες μαθητές, ύστερα από μηνύσεις διευθυντών σχολείων στη Θεσ/νίκη, ενώ διακρίνονται ήδη τα ΜΜΕ για τον κατασταλτικό τους ρόλο.
6-12 Πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία 10.000 μαθητών και σπουδαστών από τα Προπύλαια προς το Υπουργείο Παιδείας.
13-12 15.000 μαθητές συγκεντρώνονται στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιείται πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Δημιουργείται μπλοκ από αναρχικούς. Διαφαίνονται επίσης οι πρώτες διαφοροποιήσεις μεταξύ των μαθητών που θέλουν να παίξουν το ρόλο του χειραγωγού και εκείνων που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συμβάλλουν σε μια τέτοια προοπτική.
14-12 Πανελλαδική διαδήλωση πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες μαθητές και φοιτητές. Γίνονται επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας καθώς εκδηλώνεται απόπειρα εισβολής στο κτίριο από μαθητές. Οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται, ενώ η ατμόσφαιρα δονείται από το σύνθημα ΜΠΑΤΣΟΙ- ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Η επέκταση των συγκρούσεων καταστέλλεται από τα μεταμφιεσμένα κομματίδια των φοιτητικών συντεχνιών, ενώ παράλληλη είναι η διάδοση της «φήμης» για κατάληψη του Πολυτεχνείου «αυθόρμητα». Η πορεία κατευθύνεται προς την πλατεία Ομονοίας όπου γίνεται επίθεση σε φορτηγάκι χρηματαποστολής της GROUP-4, ενώ στο δρόμο για το Πολυτεχνείο επιχειρείται επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. Στη συνέχεια οι μπάτσοι επιτίθενται στον κόσμο που βρίσκεται μέσα στο Πολυτεχνείο, αλλά και στους συγκεντρωμένους έξω απ’ αυτό. Και ενώ τραυματίζονται αρκετοί από την κτηνώδη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, επιχειρείται από τα «συντονιστικά» το καπέλωμα των μαθητών και η εκτόνωση της κατάστασης με «οσιομαρτυρική» πικετοφορία που γνωστοποιείται την τελευταία στιγμή από τους φοιτητάριους.
15-12 Πραγματοποιείται συγκέντρωση αναρχικών έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη με πανό που γράφει: ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ. Στη συνέχεια κλείνεται η Πατησίων για μισή ώρα, και λίγο αργότερα καταστρέφεται η μηχανή Ζητά ενώ ο ίδιος τρέπεται σε φυγή. Καταστρέφεται ακόμα και η κάμερα της ΕΤ-2 τη στιγμή που επιχειρείται η «λήψη» των προσώπων των συγκεντρωμένων. Φυσικά τα επεισόδια καταγγέλλονται από τους φοιτητάριους της «Συντονιστικής» των οποίων η θέση διαχωρίζεται μπροστά στις κάμερες. Η πικετοφορία που πραγματοποιείται στην κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης και της εκτόνωσης είναι πραγματικά ισχνή και αποκαρδιωτική για τους διοργανωτές της.
18-12 Πραγματοποιείται συγκέντρωση χιλιάδων μαθητών και φοιτητών, αλλά και συνδικαλιστικών σωματείων στο Πολυτεχνείο και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Αισθητή γίνεται η παρουσία μπλοκ αναρχικών (η συμμετοχή των οποίων είχε αποφασισθεί ύστερα από συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες στο Πολυτεχνείο από τις οποίες βγαίνουν και δύο προκηρύξεις). Κατά την διάρκεια της πορείας γίνονται αλλεπάλληλες προσπάθειες καταστολής των αναρχικών από τους κομματικούς μηχανισμούς, απομόνωσης και ελέγχου τους με αλυσίδες περιφρούρησης που επιχειρείται να τοποθετηθούν ακόμα και στο πλαϊνό μέρος του μπλοκ. Φυσικά οι αλυσίδες περιφρούρησης διαλύονται και μάλιστα με ιδιαίτερη ευκολία. Η άμεση σύγκρουση έρχεται πλέον στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας όταν από μπράβους του ΕΚΑ (Eργατικό Kέντρο Αθήνας) επιχειρείται το ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα των αναρχικών. Ενώ όμως χτυπιούνται οι μπράβοι του ΕΚΑ, από ασυνεννοησία αυτοδιαλύεται το μπλοκ. Το απόγευμα καταστρέφονται δύο περιπολικά. Το ένα καίγεται στη γωνία Μάρνης και Γ’ Σεπτεμβρίου και το άλλο σπάζεται στη γωνία Πατησίων και Στουρνάρη, ενώ πραγματοποιούνται συμπλοκές με τα ΜΑΤ στην πλατεία Κάνιγγος, στήνονται οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη και εκδηλώνονται συμπλοκές με φοιτητάριους που επιχειρούν, μάταια, να ελέγξουν την πύλη του Πολυτεχνείου κλείνοντας έξω αυτούς που συγκρούονται.
19-12 έως 31-12 Διακόπτονται οι καταλήψεις των φοιτητών, οι οποίες και ήταν πραγματικά παντελώς ελεγχόμενες, με το πρόσχημα των γιορτών. Το κράτος πλέον βασίζεται στην απροκάλυπτη τρομοκρατία για τον τερματισμό των καταλήψεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη νύχτα της 19ης προς την 20η Δεκέμβρη ύστερα από επίθεση μπάτσων ξυλοκοπείται άγρια ο καταληψίας μαθητής Χρήστος Χρηστόπουλος έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Ο Χρηστόπουλος βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο τον αυχένα από τα χτυπήματα των γουρουνιών. Επιστρατεύονται διευθυντάδες σχολείων, καθηγητάδες, ανακριτές και εισαγγελείς, αγανακτισμένοι γονείς, περισπούδαστοι αναλυτές των κρατικών προβλημάτων και φυσικά τα κατάπτυστα Μέσα μαζικής αποβλάκωσης. Η αντιπαράθεση πλέον γίνεται με ξεκάθαρα ανεξέλεγχτο τρόπο για το κράτος και τους μηχανισμούς του.

ΓΕΝΑΡΗΣ 1991
9-1 Δολοφονείται ο καθηγητής Ν. Τεμπονέρας σε σχολείο της Πάτρας κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανακατάληψής του, από φασιστικές συμμορίες της ΟΝΝΕΔ. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιείται διαδήλωση από 15.000 ανθρώπους προς την Νομαρχία Πατρών. Για πολλές ώρες η πόλη βρίσκεται έξω από τον έλεγχο του κράτους. Οι διαδηλωτές επιτίθενται με πέτρες ξύλα και μολότοφ στις δυνάμεις καταστολής, σε αστυνομικό τμήμα και σε τράπεζες. Πυρπολούνται ακόμα ένα περιπολικό, μια κλούβα και καταστρέφεται το αυτοκίνητο του Νομάρχη. Οι οδομαχίες επεκτείνονται και διαρκούν επτά ώρες. Σημειώνονται τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές και συλλαμβάνονται επτά άτομα. Στην Αθήνα, πραγματοποιείται πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή χωρίς να εκδηλωθεί με ουσιαστικό τρόπο η οργή του κόσμου παρΆ όλο που διαφαίνονται διαθέσεις για κάτι τέτοιο.
10-1 Πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή από την οποία καλύπτεται ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. (Έχει προηγηθεί η παραίτηση Κοντογιαννόπουλου και η αντικατάσταση του από τον Σουφλιά, ο οποίος ζητά «διάλογο» από μηδενική βάση). Το πολύμορφο πλήθος με συγκρουσιακή και επιθετική διάθεση περνά από τη Βουλή δίνοντας με τα συνθήματα και τις κροτίδες το έναυσμα. Ακούγεται το σύνθημα: «Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή», και ρίχνεται μια βόμβα μολότοφ (σπάζεται κάμερα του Tele City στο Σύνταγμα, ξυλοκοπείται δημοσιογράφος) στο προαύλιο. Λίγο αργότερα πυρπολείται στην Πανεπιστημίου θωρακισμένο φορτηγάκι της GROUP-4. Και ενώ η Ομόνοια, η Πανεπιστημίου, τα Χαυτεία, η Πατησίων, η Γ’ Σεπτεμβρίου είναι κατάμεστες από κόσμο πραγματοποιείται επίθεση στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Χαλκοκονδύλη. Οι συγκρούσεις γενικεύονται. Στήνονται οδοφράγματα και ανάβονται φωτιές κατά μήκος της Πανεπιστημίου στην Ομόνοια, την Αθηνάς, την Πειραιώς, την Γ’ Σεπτεμβρίου και στους γύρω δρόμους. Από τις δυνάμεις καταστολής ρίχνονται δακρυγόνα σε ανυπολόγιστη ποσότητα. Γύρω στις 4 το απόγευμα καταστρέφονται τα γραφεία της Ν.Δ. (της συνδικαλιστικής παράταξης). Αργότερα γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, Πυροσβεστική και ελικόπτερο για να «καθαριστεί» η Πατησίων και η Ομόνοια. Το αποτέλεσμα είναι να διαχυθούν ακόμα περισσότερο οι εξεγερμένοι: καλύπτεται από οδοφράγματα και φωτιές η περιοχή από την Αθηνάς μέχρι το Μοναστηράκι και από την Πειραιώς μέχρι τη Γεωπονική.
Στη διάρκεια αυτής της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής καίγεται από δακρυγόνα το κατάστημα Κ. Μαρούσης στην Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους και δολοφονούνται με αυτόν τον τρόπο 4 άτομα που βρίσκονται στο εσωτερικό του.
Πρέπει να τονισθεί ότι ενώ πραγματοποιούνται σε όλο το κέντρο της Αθήνας άγριες οδομαχίες οι συντονιστικάριοι καλούσαν το κόσμο σε συγκέντρωση στα Προπύλαια!!! Οι επιθέσεις των ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο και οι αντεπιθέσεις των διαδηλωτών συνεχίζονται μέχρι τις 3.30 το πρωί. Στο Ζάππειο καίγονται δύο κλούβες των ΜΑΤ.
11-1 Από το πρωί γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες από συνεργεία του δήμου για να σβηστούν τα ίχνη των συγκρούσεων χιλιάδων κόσμου με τις δυνάμεις του κράτους. Πραγματοποιείται νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Γύρω στις επτά το απόγευμα και ενώ η πορεία βρίσκεται στη λήξη της πραγματοποιείται επίθεση στις δυνάμεις καταστολής από τις οποίες επιτηρούνται τα γραφεία της Ν.Δ. στη Χαλκοκονδύλη. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κυνηγιούνται κυριολεκτικά από τους διαδηλωτές και πυρπολούνται τα γραφεία της Ν.Δ.. Οι συγκρούσεις γενικεύονται. Από φοιτητές της ΑΣΟΕΕ κλείνεται ο δρόμος έξω από το πανεπιστήμιο. Το ίδιο γίνεται και από φοιτητές της Γεωπονικής στην Ιερά Οδό. Στη διάρκεια των συγκρούσεων (που διαρκούν μέχρι τις επτά το πρωί) καταστρέφονται τράπεζες, πραγματοποιείται εισβολή και εμπρησμός στο υπουργείο Εμπορίου, προκαλούνται καταστροφές σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, στήνονται οδοφράγματα και πραγματοποιούνται επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις καταστολής. Τα ξημερώματα κλείνονται οι δρόμοι της Πατησίων και της Στουρνάρη με οδοφράγματα από δύο λεωφορεία της ΕΑΣ, ενώ σε όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων από τις δυνάμεις καταστολής συλλαμβάνονται διάφορα άτομα. Τραυματίζονται αρκετοί διαδηλωτές, αλλά και αρκετοί μπάτσοι. Συγκρούσεις πραγματοποιούνται και στη Θεσ/νίκη με τις δυνάμεις καταστολής ενώ καταλαμβάνεται κατά τη διάρκεια των συμπλοκών η Θεολογική.
12-1 Το μεσημέρι με πρωτοβουλία και συμμετοχή των «συντονιστικάριων» που σ’ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων δεν έχαναν κάθε ευκαιρία να έρθουν σΆ επαφή και συνεννόηση με τις δυνάμεις καταστολής, απομακρύνονται και τα τελευταία οδοφράγματα και καθαρίζονται οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο. Πολλοί από τους συλληφθέντες παραπέμπονται με διάφορες κατηγορίες.
13-1 Στη Ν. Φιλαδέλφεια πραγματοποιούνται άγριες οδομαχίες με τις δυνάμεις καταστολής, στήνονται οδοφράγματα, πυρπολείται τρόλεϊ και κομματικά γραφεία, καταστρέφονται πολυτελή αυτοκίνητα, όταν αποφασίζεται από νεολαίους που βρίσκονται στο γήπεδο πέρα από τις οποιεσδήποτε επίπλαστες διαφορές να δώσουν άλλη διάσταση στην παρουσία τους στο γήπεδο.

ΜΑΡΤΙΟΣ 1991
29-3 Δύο μαθητές ο Β. Γούναρης και ο Α. Αλάνης δικάζονται για τη συμμετοχή τους στις συγκρούσεις στις 10 Γενάρη. Ο πρώτος που είναι αναρχικός καταδικάζεται σε 13 μήνες φυλάκισης, αλλά αφήνεται ελεύθερος (ύστερα από έφεση), ενώ ο δεύτερος τίθεται υπό την επιτήρηση κοινωνικής λειτουργού.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1991
Σε συγκρότημα σχολείων στην Καλλιθέα καταστρέφονται αρχεία και επιτηρητικό υλικό.
Στο 1ο Λύκειο της Πετρούπολης καταστρέφονται σχολικά βιβλία απουσιολόγια και βαθμολόγια.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1991
22-9 Πραγματοποιείται περικύκλωση και επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Καλαμάτα από 2.000 διαδηλωτές κυρίως νέους ύστερα από την δολοφονία 18χρονου από μπάτσους (είχε προηγηθεί καταδίωξη του νέου που οδηγούσε μηχανή). Καταστρέφονται περιπολικά, στήνονται οδοφράγματα και ανάβονται φωτιές στους δρόμους. Πραγματοποιούνται πολύωρες οδομαχίες, ενώ περικυκλώνεται και το κτίριο της Νομαρχίας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1991
Στις αρχές του μήνα πραγματοποιούνται καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Από «εξαγριωμένους» γονείς γίνονται προσπάθειες ανακατάληψης των σχολείων, ενώ σημαντική είναι η συμβολή των Μ.Μ.Ε. στις προσπάθειες του κράτους να διαστρεβλώσει, να λασπολογήσει τις κινητοποιήσεις των μαθητών και να τρομοκρατήσει τους ίδιους.
18-10 Πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της Αθήνας από μαθητές κατειλημμένων σχολείων, προς το υπουργείο Παιδείας. Κατά την διάρκεια της πορείας πετιούνται πέτρες σε κτίριο κολεγίου, αυγά και διάφορα αντικείμενα στους μπάτσους, σπάζεται μια τράπεζα και πυρπολείται η μηχανή ενός μπάτσου. Από διαδηλωτές πετιούνται πέτρες στις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται έξω από το υπουργείο του οποίου και ορισμένα παράθυρα σπάζονται. Έξω από το Πολυτεχνείο οι διαδηλωτές χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και καταφεύγουν άλλοι στο Πολυτεχνείο και άλλοι στην ΑΣΟΕΕ. Καταστρέφεται μια ακόμη μηχανή μπάτσου αλλά οι συμπλοκές δεν παίρνουν έκταση.
24-10 Πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία 2.000 περίπου μαθητών από το Πολυτεχνείο προς το υπουργείο Παιδείας. Έξω από το υπουργείο Παιδείας και ενώ ο υπουργός δεν δέχεται «αντιπροσώπους» μαθητών, εκδηλώνεται επίθεση μπάτσων με πολιτικά και ρόπαλα στους μαθητές από τους οποίους πετάγονται διάφορα αντικείμενα προς την είσοδο του υπουργείου και στους μπάτσους που βρίσκονται εκεί. Ενώ η πορεία επιστρέφει προς το Πολυτεχνείο, εκδηλώνεται επίθεση σε όχημα της Group-4 κοντά στην Βουλή. Στη συνέχεια πυρπολείται όχημα του Antenna που βρίσκεται στα Προπύλαια.
Από το σημείο αυτό αρχίζει και η επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Η πορεία διαλύεται και οι διαδηλωτές κυνηγημένοι καταφεύγουν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Ο χώρος περικυκλώνεται από ισχυρές δυνάμεις καταστολής. Αργότερα από ομάδες εξεγερμένων κλείνεται η κυκλοφορία στην οδό Στουρνάρη και στήνονται οδοφράγματα. Ανάβονται φωτιές και οι συμπλοκές με τα ΜΑΤ επεκτείνονται και στην οδό Πατησίων όπου καίγεται λεωφορείο της ΕΑΣ. Σημαντική είναι η παρουσία φασιστοειδών και «αγανακτισμένων» πολιτών που συνδράμουν τις δυνάμεις καταστολής.
Πραγματοποιείται συνέλευση και αποφασίζεται η απώθηση των φασιστών και η έξοδος από το Πολυτεχνείο, από τον περισσότερο κόσμο που παραβρίσκεται στο Πολυτεχνείο ενώ ενημερώνονται και οι υπόλοιποι. Παρ’ όλα αυτά γεγονός είναι η παραμονή ορισμένου αριθμού ατόμων στο χώρο του Πολυτεχνείου. Τα ξημερώματα πυρπολείται η Πρυτανεία από δακρυγόνα των μπάτσων. Στις 9.00 το πρωί πραγματοποιείται εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο Πολυτεχνείο. Συλλαμβάνονται 28 άτομα, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ορισμένες δεκάδες άτομα να κρυφθούν κατά τη διάρκεια της εισβολής και νΆ αποφύγουν τη σύλληψη από τα γουρούνια του κράτους. Κατά τη διάρκεια της πορείας συλλαμβάνονται 38 άτομα, απαγγέλλονται κατηγορίες σε έξι. 28-10 * Δικάζονται οι 6 συλληφθέντες της μαθητικής πορείας της 24-10. Κατά τη διάρκεια της δίκης ο αναρχικός Θανάσης Χαλδούπης λιποθυμά λόγω των κτυπημάτων που έχει δεχτεί στο κεφάλι από τους μπάτσους.
Πυρπολείται ένα σούπερ-μάρκετ στην Αθήνα και κομματικά γραφεία της Ν.Δ. στον Πειραιά, με βόμβες μολότοφ. Η ευθύνη αναλαμβάνεται από την αναρχική ομάδα «Μιχάλης Καλτεζάς» σΆ ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.
29-10 Καταδικάζονται από 5 έως 8 χρόνια οι συλληφθέντες στην μαθητική πορεία της 24ης Οκτωβρίου. Δικάζονται οι συλληφθέντες της εισβολής στο Πολυτεχνείο.
31-10 Καταδικάζονται οι συλληφθέντες μετά την εισβολή στο Πολυτεχνείο στις 25 Οκτωβρίου σε ποινές μέχρι και 3 χρόνια, ενώ έξι αθωώνονται. Παράλληλα απαγγέλλονται μέσα σε κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης κατηγορίες και για τον εμπρησμό της πρυτανείας του Πολυτεχνείου.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1991
2-11 Συλλαμβάνονται 33 αναρχικοί-αντιεξουσιαστές για αφισοκόλληση στην οποία αναφέρεται εκτός των άλλων ότι οι μπάτσοι και οι φασίστες πυρπόλησαν την πρυτανεία του Πολυτεχνείου ύστερα από την μαθητική πορεία της 24ης Οκτωβρίου. Βασανίζονται και χτυπιούνται από τα ανθρωποειδή όργανα του Κράτους. Από τους μισθοφόρους δολοφόνους χτυπιέται και η αναρχική Μαρία Νικολαΐδου παρ’ ότι είναι έγκυος.
3-11 Οι 33 αναρχικοί-ές οδηγούνται στον εισαγγελέα όπου απαγγέλλονται κατηγορίες και αποφασίζεται η κράτηση τους μέχρι να γίνει η δίκη.
5-11 Δικάζονται οι 33 αναρχικοί-ές ενώ έχουν ξεκινήσει και απεργία πείνας.
15-11 Αθωώνονται οι αναρχικοί Βασιλείου, Β. Γούναρης και Α. Αλάνης για καταστροφές στο σχολείο τους.
17-11 Πραγματοποιείται η καθιερωμένη πορεία με αφορμή την εξέγερση του Νοέμβρη του Ά73. Εξαιτίας της μεθοδευμένης καταστολής των τελευταίων μηνών (εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, σύλληψη των 33 αναρχικών για αφισοκόλληση κλπ.) δεν γίνεται δυνατόν νΆ αναπτυχθούν πρακτικές ενάντια στη γιορτούλα που στήνουν κάθε χρόνο οι εξουσιαστές.
22-11 Πραγματοποιείται εισβολή μπάτσων στα γραφεία της αναρχικής ομάδας «Ρήγμα» που αποτελείται από μαθητές. Από τους μπάτσους αρπάζεται οποιοδήποτε σχεδόν αντικείμενο ή έντυπο υλικό βρίσκεται στα γραφεία της αναρχικής ομάδας στο Μπραχάμι.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1991
3-12 Πραγματοποιείται από την Συνεργασία Αναρχικών Ομάδων για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Πολύμορφη Δράση, εκδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους που φυλακίσθηκαν και συναυλία στα Προπύλαια. Σε σχετική αφίσα αναφέρεται: Επειδή δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις τους και επειδή το ΛΑΥΡΙΟ, το ΜΑΝΤΟΥΔΙ οι ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ και οι ΔΙΩΞΕΙΣ είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΑΝ.
6-12 Πυρπολείται σούπερ-μάρκετ του Σκλαβενίτη. Η ευθύνη αναλαμβάνεται από την αναρχική ομάδα «Μιχάλης Καλτεζάς» σΆ ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους της μαθητικής πορείας και της εισβολής στο Πολυτεχνείο στις 24-25 Οκτώβρη.

Ο ήλιος της Αναρχίας ανέτειλε - εξώφυλλο βιβλίου

Ελευθεριακές εκδόσεις Κουρσάλ

 


Στο κτήριο της Ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης στις 18/07/2019

 

Στο SBS Greek στις 18/07/2019

Με τον Ελευθεριακό στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα, 22/01/2018

 

Απόπειρες αναρχικής οργάνωσης στη δεκαετία του 1980 - εξώφυλλο βιβλίου

Ελευθεριακοί και ριζοσπάστες της διασποράς - εξώφυλλο βιβλίου

email

ιστορία αναρχικού κινήματος αναρχικό κίνημα κοινωνικοί αγώνες ιστορία εργατική τάξη επαναστατικό κίνημα Ισπανία, Ελλάδα Ρωσία κοινωνικά κινήματα αναρχική-θεωρία Γαλλία αναρχισμός αναρχοσυνδικαλισμός ζητήματα τέχνης αριστερά εργατικό κίνημα anarchism Ιταλία φεμινισμός κομμουνισμός Αυστραλία ΗΠΑ, Ρωσία, ελευθεριακή εκπαίδευση αντιφασισμός history κοινωνία επαναστατική θεωρία εθνικά ζητήματα αναρχοσυνδικαλιστές διεθνισμός λογοτεχνία μελλοντική κοινωνία ποίηση συνδικαλισμός radicalism αγροτικά κινήματα αναρχικός κομμουνισμός αστικός τύπος Πάτρα Greece πολιτειακό κριτική Μεξικό περιβάλλον καταστολή Βουλγαρία φεντεραλισμός ένοπλη δράση Διασπορά working class εξεγερμένοι διανοούμενοι γεωγραφία syndicalism εξεγέρσεις αγροτικές εξεγέρσεις communism Κούβα communist-party κινητοποιήσεις θέατρο σοσιαλισμός χρονογράφημα Γκόλντμαν βιβλίο Παρισινή Κομμούνα νεκρολογία Άγις Στίνας αναρχικοί Αίγυπτος Πρωτομαγιά σοσιαλιστές φοιτητικό κίνημα αγροτικό ζήτημα Italy Θεσσαλονίκη "\u0395\u03c0\u03af \u03c4\u03b1 \u03a0\u03c1\u03cc\u03c3\u03c9" ευημερία κοινοκτημοσύνη ατομικισμός utopianism Κροπότκιν ένωση τροτσκισμός θρησκεία ληστές Κύπρος μηδενισμός Αθήνα εκλογική δράση Egypt Πύργος Ηλείας ρουμανία Γαριβαλδινοί Ουκρανία προκηρύξεις πρώην οπλαρχηγοί αρχαίο-πνεύμα ρομαντισμός