Dimitri (tr.)
Ιστορία Διεθνούς Αναρχικού Κινήματος

Ο Pokotilov Israel-Shmul γεννήθηκε το 1880, στο Uman της περιφέρειας Κιέβου, από φτωχή εβραϊκή οικογένεια ραφτάδων, ενώ ακολούθησε και ο ίδιος το επάγγελμα του ράφτη.

Το διάστημα 1904-1905 συνελήφθη για συμμετοχή στο επαναστατικό κίνημα, και εξορίστηκε στη Σιβηρία. Τον Οκτώβρη του 1905, απελευθερώθηκε με αμνηστία και επέστρεψε στην Οδησσό.

Το 1905-1906 ήταν μέλος της αναρχοσυνδικαλιστικής ομάδας “Νέος Κόσμος” της νότιας Ρωσίας. Σύμφωνα με τις αναμνήσεις του D. Novomirskogo, “ο Pokotilov Israel-Shmul δεν ήταν χαρισματικός ομιλητής, αλλά οι ομιλίες του ήταν τόσο ειλικρινείς και πειστικές που οι εργαζόμενοι δεν κουράζονταν να τον ακούν". Εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Εργατικών Επιτροπών της Οδησσού.

Συμμετείχε στην απεργία της Νοτιορωσικής Εταιρείας Τυπογραφίας τον Μάη του 1906 στην Οδησσό. Στις 31 του μήνα, ο διευθυντής της εταιρείας Kirchner φέρεται να σκοτώθηκε από τον Pokotilov επειδή δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των απεργών. Η πράξη του Pokotilov έκρινε την έκβαση της απεργίας, καθώς η εταιρεία ικανοποίησε αμέσως όλα τα αιτήματα. Την επόμενη μέρα, όμως, ο  Pokotilov Israel-Shmul συνελήφθη.

Καταδικάστηκε σε θάνατο από το στρατιωτικό περιφερειακό δικαστήριο της Οδησσού και εκτελέστηκε με απαγχονισμό στο παλιό φρούριο του Alexander Park, στις 13 Σεπτέμβρη 1906.