Dimitri (tr.)
Ιστορία Διεθνούς Αναρχικού Κινήματος

 

Έφυγε στις 30 Απρίλη 2020, ο σύντροφος Sérgio Luiz Monteiro Mesquita, χτυπημένος από τον Covid-19. Καθηγητής Ιστορίας και ερευνητής, ο Sérgio συμμετείχε ενεργά στο project Marques da Costa Research Core (NPMC) και στην Biblioteca Social Fábio Luz (BSFL - Κοινωνική Βιβλιοθήκη Fábio Luz) χώροι που συνδέονται άμεσα με την Αναρχική Ομοσπονδία Ρίο ντε Τζανέιρο (FARJ). Ο Sérgio ήταν καθηγητής στο σχολείο Assisi Chateaubriand, στο Duque de Caxias, και έγραψε διάφορα άρθρα για το περιοδικό “Emecê”, ερευνώντας ενεργά την ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης στην περιφέρεια Baixada Fluminense.

Στη  μνήμη μας ο Sergio θα μείνει ως ένας σπουδαίος ερευνητής, δάσκαλος και σύντροφος. Ένας γλυκός άνθρωπος, με χιούμορ, που με την παρουσία του θα λάμπει πάντα στις εκδηλώσεις που οργανώνουμε.

Ο Sérgio Mesquita συνέβαλε στη μελέτη της Γενικής Απεργίας του 1917 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για τον ρόλο του αγωνιστή Lima Barreto και διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη της εργατικής τάξης.

Ο Sérgio είναι ένας ακόμα Βραζιλιάνος εργαζόμενος, ο οποίος πεθαίνει από την παραμέληση της δημόσιας υγείας και της ευημερίας των εργαζομένων εκ μέρους του κράτους.

Η Αναρχική Ομοσπονδία Ρίο ντε Τζανέιρο (FARJ) λυπάται για την απώλεια αυτού του άξιου συντρόφου, ευχόμενη στην οικογένεια και τους φίλους του, καλή δύναμη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, σύντροφε Sergio!

Στην εικόνα, ο Sergio σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Marques da Costa στο IFCS για την επέτειο τη εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti το 2007.