Your name
Γενικά Άρθρα

 

 

Ως άτομα έχοντας μια κοινή εξέλιξη στη θεωρία και την πρακτική καθώς και μια εμπειρία αγώνων, έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα πρώτα βήματα προς μια επαναστατική, αναρχική κομοουνιστική οργάνωση με μια ιδεολογική σαφήνεια.

 

Ως αποτέλεσμα διαλόγου τον οποίο έχουμε κάνει ως απαραίτητο μέρος της οργανωτικής μας διαδικασίας, έχουμε, πρώτα απ’ όλα, αναπτύξει μια κοινή άποψη όσον αφορά ζητήματα, τα οποία θεωρούμε πρωταρχικά, όπως οργάνωση, επανάσταση, καταπίεση και εκμετάλλευση και πατριαρχία και αγώνας των γυναικών, για τα οποία έχουμε παράγει ένα κείμενο. Με το κείμενο αυτό, από τη μια πλευρά, αυτοπροσδιοριζόμαστε και, από την άλλη πλευρά, στοχεύουμε να δώσουμε μορφή στην άποψή μας για τον αγώνα.

 

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του αγώνα εναντίον τους. Γνωρίζουμε ότι η απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και την καταπίεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αναρχική κομμουνιστική επανάσταση, γι’ αυτό και χαιρετίζουμε τους απελευθερωτικούς αγώνες που έγιναν διαμέσου της ιστορίας και που ακόμα διεξάγονται.

 

Φυσικά, γνωρίζουμε ότι ο επαναστατικός αγώνας δεν μπορεί να γίνει στα χαρτιά. Γι’ αυτό το λόγο, εκεί όπου υπάρχουμε, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στους δρόμους, προσπαθούμε να διαδώσουμε τις απόψεις μας και να οργανώσουμε και κινητοποιήσουμε τον κόσμο που έχει παρόμοιες με εμάς απόψεις.

 

Δεν περιμένουμε τίποτα από μεγάλες διακηρύξεις. Γνωρίζουμε ότι στον αγώνα για την επανάσταση θα υπάρξουμε με αυτά που θα κάνουμε.

 

Έχουμε δει διαμέσου της ιστορίας, ότι τα κράτη δεν έφεραν τίποτε άλλο εκτός από καταστροφή. Θέλουμε έναν ελεύθερο και δίκαιο κόσμο χωρίς τάξεις, σύνορα, κράτη και ξέρουμε ότι αυτό μόνο οι εργαζόμενες τάξεις μπορούν να το επιτύχουν. Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε με την πίστη ότι μια μέρα θα υπάρξει ένας τέτοιος κόσμος. Το γνωρίζουμε αυτό και λέμε: Το μέλλον θα αναδυθεί μέσα από τα χέρια των εργαζόμενων τάξεων

 

 

 

Αναρχική Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (Τουρκίας)

 

(AnarchistCommunistInitiative)

 

emailakinisiyatif@excite.com

 

http://istanbul.indymedia.org/uploads/anar__351_ist_kom_nist___304_nisiyatif.pdf

 

 

*Η Διακήρυξη αυτή μεταφράστηκε από τα τουρκικά στα αγγλικά από τον baturozdinc/ainfos και δημοσιεύτηκε στο A-Infos στις 23 Φεβρουαρίου 2005. Μετάφραση στα ελληνικά «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, την ίδια μέρα.