Your name
Αναρχική Παρέμβαση

 

Δήλωση της Alternative Libertaire

 

Την Παρασκευή, 10η Νοεμβρίου, τέσσερις σύντροφοί μας, οι Jean-Pascal, Reda, Valentin και Pierre-Louis καταδικάστηκαν από το δικαστήριο του Aix-En-Provence του Παρισιού. Και οι τέσσερις ήσαν κατηγορούμενοι για «εξέγερση» και «βία εναντίον μελών αστυνομικής δύναμης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους». Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια γεγονότων στα πλαίσια του γενικότερου κινήματος ενάντια στο CPE στη Γαλλία.

 

Αν και μόνο ο Jean-Pascal αντιμετώπιζε και τις δύο κατηγορίες και οι υπόλοιποι τρεις βρέθηκαν ένοχοι «μόνο» για την κατηγορία της «εξέγερσης», η απόφαση που ανακοινώθηκε στο τέλος της δίκης ήταν πολύ βαριά: φυλάκιση 4 μηνών για τον Jean-Pascal (με αναστολή) και φυλάκιση 2 μηνών για τους Reda, Valentin και Pierre-Louis (επίσης με αναστολή).

 

Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η καταβολή προστίμου ύψους €5.800 για τις ζημιές που προκλήθηκαν. Το δικαστήριο ζήτησε, επίσης, να γίνει μια ειδική εκδίκαση σχετικά με τις αξιώσεις ενός από τους αστυνομικούς που συνεπλάκησαν με τους συντρόφους, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν εκτός εργασίας για έναν μήνα. Εάν το αποτέλεσμα της εκδίκασης αυτής είναι υπέρ του αστυνομικού, τότε οι σύντροφοί μας πρέπει να καταβάλουν στον αστυνομικό αυτό τον μισθό του ενός μήνα (συμπεριλαμβανομένων των τελών κοινωνικής ασφάλισης).

 

Για τρεις άλλους αστυνομικούς που παραβρέθηκαν στη δίκη, το δικαστήριο ζήτησε, εάν υπάρχει λόγος, να προχωρήσουν και αυτοί σε ανάλογες αξιώσεις. Έτσι, το συνολικό ποσόν που ενδέχεται να χρειαστεί για την καταβολή αυτών των αποζημιώσεων ίσως ανέλθει σε €12.000!

 

Να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα: Την 1η Ιουνίου, σπουδαστές της Σχολής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Μασσαλίας απέτρεψαν τη διεξαγωγή μιας διάσκεψης με θέμα «Πανεπιστήμια - Απασχόληση» στο χώρο του εν λόγω Πανεπιστημίου. Συγκλήθηκε μια δεύτερη διάσκεψη, η οποία, τελικά, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Λογοτεχνίας «νόμιμα», δηλαδή υπό την προστασία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Οι σπουδαστές αντιμετώπισαν τις δυνάμεις καταστολής και σημειώθηκαν συγκρούσεις.

 

Στη διάρκεια των συγκρούσεων το μέλος της Alternative Libertaire Jean-Pascal, συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι τον έσερναν χτυπώντας τον με πρωτοφανή αγριότητα και τέθηκε υπό κράτηση. Την επόμενη ημέρα, τρεις άλλοι αγωνιστές, από τους οποίους ένας είναι, επίσης, μέλος της Alternative Libertaire, συνελήφθησαν.

 

Η άδικη αυτή ετυμηγορία δικαιολογεί τη νομική έξαλλη εκδίκηση της κυβέρνησης της οποίας θύματα είναι όλοι όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στον CPE στη Γαλλία και, φυσικά, λίγο ως πολύ παντού στον κόσμο. Μετά από την ταπεινωτική της ήττα στους δρόμους, η κυβέρνηση εκδικείται το κίνημα στις αίθουσες «της δικαιοσύνης». Η ποινικοποίηση του κοινωνικού κινήματος έχει φθάσει τώρα σ’ ένα σημείο όπου είναι αρκετό για όλους αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία να… γαβγίζουν ότι «απονεμήθηκε η δικαιοσύνη».

 

Η απόσυρση του CPE επιτεύχθηκε μετά από την έκρηξη ενός μαζικού ενωτικού αγώνα. Η αποφασιστικότητα και η ενότητα αυτή πρέπει τώρα να επανεμφανιστούν ώστε να υπερασπίσουμε τους συντρόφους μας εκείνους που ήδη διώκονται.

 

Ο λογαριασμός αλληλεγγύης που ως Alternative Libertaire ανοίξαμε τον περασμένο Ιούνιο είναι ακόμα ανοικτός. Εάν θέλετε να βοηθήσετε τους συντρόφους μας και οικονομικά, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε μια επιταγή στη διεύθυνση: Alternative Libertaire, BP 75921, Paris Cedex 19, France (γράψτε «Repression Solidarite» στο πίσω μέρος του φακέλου).

 

Alternative Libertaire

 

14ηΝοεμβρίου 2006

 

http://www.alternativelibertaire.org

 

* Δημοσιεύτηκε, μετά από αγγλική μετάφραση από τις Διεθνείς Σχέσεις της ιταλικής FdCA, στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 16/11/2006.