Αλληλεγγύη στην Ελλάδα: Δεν χρωστάμε τίποτα, δεν πουλάμε, δεν θα πληρώσουμε!


Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, 7.30 μ.μ. έως 12:30 π.μ.

Uniting Church Hall, Northcote 251 High Street, Northcote, Μελβούρνη

Είσοδος: μειωμένα $4, εργαζόμενοι $8, αλληλεγγύης $12



Στον κατασκευασμένο κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα προβλήματα της ελληνικής «κρίσης χρέους» είναι ένας ατελείωτος και χωρίς νόημα κύκλος εικόνων απεργιών, εξεγέρσεων και ταραχών, ανάμεσα σε αποσπάσματα ομιλιών και δηλώσεων «υπευθύνων», επικεφαλείς του Δ.Ν.Τ. και οικονομολόγων, από τους οποίους όλοι συμφωνούν ότι «δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση», ότι «τα δάνεια και το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χρέους της και ότι θα τροποποιήσουν τις υπερβολικά γενναιόδωρες συντάξεις των Ελλήνων και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.



Ωστόσο, η μυθοπλασία του τεμπέλη, προνομιούχου Έλληνα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα. Οι μισθοί, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους, είναι ιδιαίτερα χαμηλοί και οι τιμές των ειδών καθημερινής χρήσης είναι τόσο υψηλές όσο αυτές στη Δυτική Ευρώπη. Και όπως λένε στην Ελλάδα «παίρνουμε μισθούς Τρίτου Κόσμου, πληρώνουμε ευρωπαϊκές τιμές».



Κατά τους τελευταίους μήνες είδαμε μια σχεδόν καταστροφική πτώση του βιοτικού επιπέδου. Η ανεργία κυμαίνεται τώρα πάνω από το 20%, η ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας και ιατρικής περίθαλψης μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων έχει αυξηθεί μαζικά και οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν πάψει, σε πολλές περιπτώσεις, να υφίστανται. Οι μόνες υπηρεσίες του κράτους που εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά είναι η αστυνομία και ο στρατός.



Οι απλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν δέχονται αυτή τη συλλογική τιμωρία χωρίς μάχη. Η λαϊκή άρνηση και η αντίσταση στα μέτρα λιτότητας του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα. Από τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις στις καθημερινές πράξεις της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων στον αγώνα.



Η αντίσταση είναι πλέον μαζικό φαινόμενο, από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρική ενέργεια που βοηθούν τους ανθρώπους στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού τους, ανθρώπους που μοιράζονται τα εισιτήριά τους για τη δημόσια συγκοινωνία και εκείνους που αρνούνται να πληρώσουν στα διόδια στις εθνικές οδούς. Ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται στον αγώνα. Εργαζόμενοι, σπουδαστές, συνταξιούχοι, αγρότες και άνεργοι, στους χώρους εργασίας, τις τοπικές συνελεύσεις, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα δημαρχεία και άλλα δημόσια κτίρια.



Ελάτε στις 29 Μαρτίου στο φόρουμ αυτό για την ελληνική κρίση χρέους, με ζωντανές συνεντεύξεις μέσω Skype με συμμετέχοντες στα κοινωνικά αυτά κινήματα, με μουσική από το συγκρότημα Ρεμπέτικη Κομπανία και ποίηση από Ελληνοαυστραλούς συγγραφείς.



Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα σταλούν για την υποστήριξη του αντιμνημονιακού κινήματος στην Ελλάδα.

Facebook: http://www.facebook.com/events/384223368273951/