Του Zafer Onat - Αναρχική Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (AKI)

Παρά τις συνεχιζόμενες απειλές εκ μέρους του κράτους επί βδομάδες, παρά την επιβολή του Dolmabahne ως τόπο συγκέντρωσης από την DISK (αριστερή ομοσπονδία συνδικάτων), παρά την αδύνατη μεταφορά από την ανατολική πλευρά της Ιστανμπούλ και παρά το μπλοκάρισμα της πόλης από χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες, παρ’ όλα αυτά τα εμπόδια περίπου 3.000 κόσμος κατάφερε να φτάσει στην Πλατεία Taksim, αλλά και γενικά στο κέντρο της πόλης, μεταμορφώνοντάς το σε έναν τεράστιο τόπο Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων.

Η Πρωτομαγιά του 2007 σημάδεψε την 30ή επέτειο από το μακελειό της Πρωτομαγιάς του 1977 το οποίο ήταν ένα από αποκορυφώματα της πολιτικής και φασιστικής τρομοκρατίας που αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος της φασιστικής δικτατορίας του 1980.

Η αποφασιστικότητα αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους τους εχθρούς της τάξης μας ειδικά αυτούς που ονειρεύονται πραξικοπήματα. Ενώ ο εθνικισμός, η ταξική συνεργασία και οι απόψεις περί πραξικοπήματος έχουν προωθηθεί αρκετά ως λύση στα προβλήματα της τουρκικής κοινωνίας του σήμερα, η απάντηση αυτή ήταν το αποτέλεσμα ταξικής αλληλεγγύης και επαναστατικής αποφασιστικότητας παρά τις επιμέρους διαφορές και κάποια λάθη.

Το κράτος το αναγνώρισε αυτό και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Οι διαδηλωτές υπέστησαν επιθέσεις σε κάθε μέρος όπου συγκεντρώνονταν και περίπου 900 άτομα συνελήφθησαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Η Αναρχική Κομμουνιστική Πρωτοβουλία ήταν, φυσικά, στους δρόμους και σε διάφορα μέρη καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια αυτής της μέρας της εργασίας. Ας εντείνουμε την ταξική πάλη με το ίδιο πνεύμα και αποφασιστικότητα ενάντια σε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την εθνικιστική υστερία για να κρύψουν το θυμό των εργατών ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, τη μιζέρια, τον ιμπεριαλισμό και τον ανταγωνισμό να αποκτήσουμε ένα κομμάτι από την ιμπεριαλιστική καταστροφή.

Η ελευθερία θα έρθει με τον αγώνα των εργατών!

Εάν ένας από μας δεν είναι ελεύθερος τότε είμαστε όλοι αιχμάλωτοι!

Αναρχική Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (AKI)

* Από το Anarkismo.net και A-Infos. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης» 4 Μάη 2007.