Η πρώτη διαδήλωση στο Brisbane για την Ημέρα των Οκτώ Ωρών πραγματοποιήθηκε την 1η Μάρτη 1865. Αυτό σηματοδότησε την επικράτηση της 48ωρης εβδομάδας από τους λιθοξόους και άλλους εργαζόμενους επτά χρόνια νωρίτερα. Προηγουμένως είχαν πραγματοποιηθεί μικρότερες εκδηλώσεις, αλλά, όπως και σε άλλες Πολιτείες, αυτή η μεγάλη γιορτή χρησίμευσε για να εορταστούν οι νίκες σε διάφορα επαγγέλματα και κλάδους και για να υπάρξει επέκτασή τους σε άλλους.

Η ημέρα τηρήθηκε ως δημόσια αργία από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τις τράπεζες και πολλές επιχειρήσεις. Εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν κερδίσει το εν λόγω "ευεργέτημα" διαδήλωσαν στο Brisbane κρατώντας σημαίες και πανό με τα διακριτικά των συνδικάτων τους. Στη συνέχεια, μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος ταξίδεψαν με ατμόπλοιο στα Eagle Flat Farms, όπου διοργανώθηκε “πικνίκ-τέρας" και αθλητικοί αγώνες. Το βράδυ παρακάθισαν σε συμπόσιο και χορό 500 άτομα.

Οι περίοδοι οικονομικής ύφεσης οδήγησαν σε περιοδικές αναστολές των αναμνηστικών εκδηλώσεων. Από τη δεκαετία του 1880 και έπειτα διοργανώνονταν τακτικά και, όπως φαίνεται στο σκίτσο από το 1887 που δημοσιεύουμε, ακολουθούσαν παρόμοιο μοτίβο με τις προηγούμενες δεκαετίες. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1880 η εβδομάδα εργασίας των 44 ωρών είχε καθιερωθεί ως πρότυπο στην οικοδομική βιομηχανία του Brisbane, αλλά έμελλε να φτάσουμε στο 1948 για να γίνει η εβδομάδα των 40 ωρών εθνικό σημείο αναφοράς.

Το 1912 η ημερομηνία της διαδήλωσης, και η σχετική αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα μεταφερθεί την 1η Μάη.

*Πηγή: https://commonslibrary.org/from-little-things-big-things.../