Στις 27 Φλεβάρη 1866, γεννήθηκε στην Guise της Άνω Γαλλίας ο Gustave Louis Mathieu.

Το φθινόπωρο του 1887 μετακόμισε στο Morlanwelz του Βελγίου, όπου βρήκε δουλειά ως τυπογράφος και συμμετείχε στη δημιουργία μιας αναρχικής ομάδας. Καταγγέλθηκε από τις βελγικές αρχές ότι ανήκε σε ομάδα αναρχικών απαλλοτριωτών. Διώχθηκε το 1889 στο Saint-Quentin για αναρχική προπαγάνδα. Το 1890 εγκαταστάθηκε στο Saint-Ouen της Γαλλίας, όπου εντάχθηκε στην αναρχική ομάδα Saint-Denis.

Ύποπτος για συνενοχή με τον Ravachol φυλακίστηκε τον Μάρτη του 1892 και μόλις αποφυλακίστηκε, αντιμετωπίζοντας νέες απειλές κράτησης, κατέφυγε στο Λονδίνο. Καταδικάστηκε στις 5 Μάη 1892 από το δέκατο σωφρονιστικό δικαστήριο. Αποφυλακίστηκε μετά από εννέα μήνες και επέστρεψε στη Γαλλία.

Στις 26 Αυγούστου 1893 καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και δύο χρόνια ελεγχόμενης διαμονής. Μόλις απελευθερώθηκε εξορίστηκε αρχικά στην Αγγλία και στη συνέχεια στο Βέλγιο, όπου συμμετείχεσε μια απαλλοτρίωση για να χρηματοδοτήσει την απόδραση ενός αναρχικού που είχε καταδικαστεί για καταναγκαστικά έργα, αλλά συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 1947 στην Guise.