Στις 14 Γενάρη 1909, στην Eskoriatza της Χώρας των Βάσκων, στην Ισπανία, γεννήθηκε ο αναρχικός Felix Likiniano, γνωστός ως Liki. Καλλιτέχνης. Στη φωτογραφία είναι στα αριστερά με τον José Miguel Beñaran Ordeñana, γνωστό ως Argala, έναν από τους αγωνιστές του Euskadi Ta Askatasuna (ETA) που ανατίναξαν το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού της φρανκικής δικτατορίας Luis Carrero Blanco.

Ο Likiniano κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου συμμετείχε στην υπεράσπιση του San Sebastián και ηγήθηκε της επίθεσης σε αποθήκες όπλων στη Loyola. Με την πτώση του San Sebastián στα χέρια των φρανκιστών, πολέμησε στην Αραγονία και την Καταλονία. Στο τέλος του πολέμου συμμετείχε στη γαλλική αντίσταση και στο αντάρτικο κατά του Φράνκο στηνο Χώρα των Βάσκων και την Καταλονία.

Στη δεκαετία του '60 υποστήριξε την ETA για την οποία σχεδίασε το σύμβολο με το τσεκούρι και το φίδι. Το σύμβολο υποδηλώνει την ένωση του πολιτικού αγώνα (το φίδι, σύμβολο της νοημοσύνης) και του στρατού (το τσεκούρι, σύμβολο επίθεσης). Πάντα προσπαθούσε να συνδυάσει τον αναρχισμό με τον βασκικό εθνικισμό. Σύντροφος ζωής της αναρχικής Soledad Casilda Hernaéz. Πέθανε στις 22 Δεκέμβρη 1982 στο Biarritz, στη γαλλική Χώρα των Βάσκων.