Ένα σπάνιο σωζόμενο αντίγραφο ενός τεύχους της εφημερίδας “Nabat” της Σιβηρίας που κυκλοφόρησε στο Altai, στις 25 Απρίλη 1920. Είναι σε τραχειά μορφή αλλά σε μεγάλο βαθμό ευανάγνωστο. Διατηρείται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης.

Το τεύχος περιέχει ένα δημοσίευμα που υμνεί τους πεσόντες αγωνιστές και τους αναρχικούς (συμπεριλαμβανομένων των Μαχνοβιτών) στα Ουράλια, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Στο τμήμα της Ουκρανίας αναφέρονται τα εξής:

Veretelnikov
Επιτελάρχης του αναρχικού Μαχνό. Μαζί με άλλους αντάρτες, περικυκλώθηκε από τις συμμορίες του στρατηγού Shkuro και θανατώθηκε στη μάχη.

Mikhailev-Pavlenko
Από το Επιτελείο του συντρόφου Μαχνό. Πολέμησε γενναία τους κυνηγούς του χρυσού [ένας χλευαστικός όρος για τους αξιωματικούς του Λευκού Στρατού]. Αιχμαλωτίστηκε και σκοτώθηκε από τους Μπολσεβίκους πριν από την επαίσχυντη φυγή τους από την Ουκρανία.

Anatolii Zheleznikov
Επί Kerensky καταδικάστηκε σε 14 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας. Διέλυσε τη Συντακτική Συνέλευση. Κρίθηκε δύο φορές παράνομος από τους Μπολσεβίκους και σκοτώθηκε στο μέτωπο στις μάχες κατά του Denikin.
....
Υπάρχουν πολλοί άλλοι που πέθαναν πρόωρα στον αγώνα ενάντια στην αντίδραση (λευκή και κόκκινη) για το λαμπρό μέλλον των εργαζομένων... Αλλά ας πάρει φωτιά η καρδιά μας με ιερό μίσος για τους εχθρούς και, ακούραστα, θα χτίσουμε τον φωτεινό μας ναό της Αναρχίας στα ερείπια ενός κόσμου καταπίεσης και δακρύων!

*Πηγή: Sean Patterson.