Στις 17 Οκτωβρίου 1949 γεννήθηκε στην Ουρουγουάη, ο Washington Cram, αγωνιστής της ROE -(Student Worker Resistance - Αντίσταση Σουδαστών Εργατών) και μέλος της FAU (Uruguayan Anarchist Federation - Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης).

Από πολύ μικρός άρχισε να εργάζεται ως μηχανικός, εργάτης οικοδομών και υδραυλικός, πριν ασχοληθεί με το επάγγελμα του αρτοποιού, δραστηριότητα που θα τον συνδέσει με τις δραστηριότητες και τη μαχητικότητα του Συνδικάτου του χώρου. Εκείνη την εποχή ήταν ήδη ο σύντροφος της Cecilia Trias, επίσης αγωνίστριας της FAU.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουρουγουάη το 1973, ο Washington και η Cecilia μεταναστεύουν στην Αργεντινή, στο πλαίσιο της στρατηγικής υποχώρησης που ορίζει η πολιτική οργάνωση. Στην Αργεντινή και οι δύο θα συνεχίσουν το μαχητικό τους έργο, ενώ θα φέρουν στον κόσμο τον γιο τους Marcos.

Έξι μήνες μετά το πραξικόπημα του 1976 συνελήφθησαν ενώ βρίσκονταν σε ένα μπαρ στο κέντρο του Portenio και κρατήθηκαν από όργανα της στρατιωτικής κυβέρνησης.

Ο γιος τους διασώθηκε χάρη στη γιαγιά του Irma Hernandez, η οποία και τον φρόντιζε στο Μπουένος Άιρες. Η Cecilia και ο Washington κρατήθηκαν στο CCD Automotores Orletti και είναι αγνοούμενοι μέχρι σήμερα.

*Πηγή: Emilio Crisi.