Στις 6 Οκτώβρη 1900 γεννήθηκε στην περιοχή Clapham του Λονδίνου η ελευθεριακή συγγραφέας Ethel Edith Mannin. Το 1930 δημοσίευσε την πρώτη της αυτοβιογραφία με τον τίτλο “Confessions and Impressions” που θεωρήθηκε αρκετά σκανδαλώδης για την εποχή, καθώς περιέγραφε τα αμφιφυλόφιλα έθιμα και τις εξωσυζυγικές της σχέσεις. Για ένα διάστημα ήταν επίσης ερωμένη του Bertrand Russell.

Συγγραφέας περισσότερων από εκατό βιβλίων με θέματα ιςεργαζόμενες γυναίκες, τον φεμινισμό, τη σεξουαλικότητα, τον αναρχισμό, τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, την αντιαποικιοκρατία κ.λπ. Χάρη στα βιβλία της πολλοί αγγλόφωνοι αναγνώστες μυήθηκαν στον αναρχισμό.

Στην αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, τάχθηκε στο πλευρό των αναρχικών και υποστήριξε ενεργά την International Antifascist Solidarity (Διεθνής Αντιφασιστική Αλληλεγγύη”, στην οποία συμμετείχε επίσης και η Emma Goldman και στην οποία η Mannin αφιέρωσε ένα δοκίμιο με τίτλο “Red Rose: A Novel based on the Li Faith of Emma Goldman”.

Μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της άρχισε να ταξιδεύει στον κόσμο και να γράφει μυθιστορήματα και αναφορές. Πέθανε στις 5 Δεκέμβρη 1984 στο Teignmouth του Devon της Αγγλίας.