Ο Lapidus Aaron Eruhimovich (ίσως το επώνυμο από την πλευρά του πατέρα του να ήταν Bruhimovich) γεννήθηκε είτε το 1887 είτε το 1888, και ήταν κάτοικος του Bialystok. Φέρεται ότι είχε το ψευδώνυμο Aronchik.

Φοίτησε σε εμπορικό σχολείο. Το 1905 ήταν μέλος της οργάνωσης Belystok. Τον Γενάρη του 1906 πήρε μέρος στην απεργία των σπουδαστών μιας εμπορικής σχολής, για την οποία αποβλήθηκε. Τότε μεταπήδησε στους αναρχικούς και έγινε ενεργό μέλος της ομάδας αναρχικών κομμουνιστών του Bialystok κατά την Επανάσταση του 1905-1907.

Στις 26 Σεπτέμβρη 1909, μετά από κατασταλτικές ενέργειες εναντίον της ομάδας συνελήφθη και κρατήθηκε μαζί με άλλα 13 μέλη της ομάδας, αλλά στις 11 Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου όλα τα μέλη της ομάδας απελευθερώθηκαν.

Στις 15 Γενάρη 1910 μετανάστευσε στο εξωτερικό και, συγκεκριμένα, στο Παρίσι. Με μεγάλη πιθανότητα, μπορεί να υποστηριχθεί ότι ο Aaron Lapidus είναι ο Aronchik - αναρχικός με προεπαναστατική εμπειρία, εργάτης το επάγγελμα.

Το 1917 επέστρεψε στη Ρωσία από τις ΗΠΑ. Το 1917-1920, υπήρξε μέλος αναρχικών ομάδων διαφορετικών πόλεων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, μέλος της Συνομοσπονδίας Αναρχικών Ουκρανίας «Nabat» (ως μέλος της ομάδας αναρχικών του Gulyaypol της «Nabat»).

Τον Ιούνη-Ιούλη του 1919 εντάχθηκε σε μια υπόγεια οργάνωση αναρχικών της Μόσχας. Ως μέλος της ομάδας «Nabatovsev» (I. F. Kuchinsky-Kovalchuk, M. Squeaky, B. V. Elensky, I. S. Myers) πηγαίνει στο Yekaterinburg για να επεκτείνει τις συνδέσεις και την προπαγάνδα (φέρνει μαζί του έντυπο υλικό). Προφανώς, συνελήφθη μετά την ανακάλυψη και εξάρθρωση της υπόγειας οργάνωσης.

Τον Οκτώβρη του 1920, αφέθηκε ελεύθερος με τη συμφωνία μεταξύ του Επαναστατικού Επαναστατικού Στρατού της Ουκρανίας και των σοβιετικών αρχών, και διεξήγαγε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο στο Gulyay-Pol. Μετά την αθέτηση της συμφωνίας εκ μέρους των σοβιετικών, προς τα τέλη Νοέμβρη του 1920, εξαφανίστηκε (προφανώς συνελήφθη εκτελέστηκε από τους Κόκκινους).

*Πηγή: Овсянников Сергей. Μετάφραση: Ούτε Θεός Ούτε Αφέντης.