Στη φωτογραφία εικονίζεται ο αναρχικός μαύρος Βραζιλιάνος Candido Costa, ξυλουργός στο επάγγελμα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε μια διαδήλωση κατά της πείνας, μπροστά από την έδρα της Εργατικής Ομοσπονδίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 1913.

Ο Candido Costa, μέλος της Ομοσπονδίας Εργατών του Ρίο ντε Τζανέιρο / Συνομοσπονδίας Εργατών της Βραζιλίας, εκτός από τις διαμαρτυρίες κατά της πείνας, συμμετείχε στις διαδηλώσεις ενάντια στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πήρε μέρος στα Εργατικά Συνέδρια της Βραζιλίας Eiros, όπως και στη γενική απεργία του 1917, ενώ μίλησε σε διάφορα συνέδρια στο Centre Cosmopolitan, στον Αντικληρικαλικό Σύνδεσμο και σε άλλες ταξικές ενώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αλλού, σε κάποια από αυτά μαζί με την Ισπανή αναρχική Juana Rouco Buela, για το θέμα της οργάνωσης.

Ήταν τόσο δραστήριος που συμμετείχε ακόμη και σε εκδηλώσεις ανταγωνιστικές στα ιδανικά που υπερασπιζόταν, για να διαφωνήσει με τους αντιπάλους του. Ο αναρχικός Τύπος της εποχής ευχόταν να υπήρχε μισή ντουζίνα αγωνιστών σαν τον Candido Costa όλα ίσως ήταν διαφορετικά.

*Πηγή: Marcolino Jeremias.