Ο Baron Mikhail Dorianovich (Mosesi Davydovich) (ψευδώνυμο: Baron of London - Βαρώνος του Λονδίνου) γεννήθηκε το 1893 ή το 1894, στο Khodorkovo Skvirsky της επαρχίας Κιέβου. Ο εξ αίματος αδελφός του ήταν ο A. D. Baron.

Αναρχικός και ενεργό μέλος του αναρχικού κινήματος ενόσω ήταν μετανάστης στην Αγγλία. Μέχρι το 1914 ήταν γραμματέας της αναρχικής κομμουνιστικής ομάδας του Λονδίνου "Arbeiter Freind".

Επέστρεψε στη Ρωσία την άνοιξη του 1917. Έγινε μέλος της Αναρχικής Ομάδας του Κιέβου. Από τις 27 Δεκέμβρη 1917, μαζί με Ουκρανούς Μπολσεβίκους, συμμετείχε στη συγκρότηση Συντάγματος που αποτελείτο από άνδρες του αφοπλισμένου 2ου Ουκρανικού Συντάγματος UNR και εθελοντές του 1ου Συντάγματος Κόκκινων Κοζάκων. Σε μια εβδομάδα, το Σύνταγμα έφυγε για την Poltava με εντολή του Muravyov.

Στο διάστημα Μάρτη-Απρίλη 1918 προβιβάζεται σε διοικητή στην Poltava. Συμμετείχε σε μάχες με αυστρο-γερμανικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ήταν ο μεσολαβητής στη σύγκρουση μεταξύ της Ομοσπονδίας Αναρχικών του Ekaterinoslav και των σοβιετικών αρχών (αν και σύμφωνα με άλλες αναφορές, οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξήχθησαν από τον γραμματέα της Αναρχικής Ομοσπονδίας B. N. Rudnitsky).

Το φθινόπωρο του 1918 γίνεται διοικητής του 2ου Συντάγματος Tarashchansky της 1ης Μεραρχίας Ανταρτών. Από τον Δεκέμβριο του 1918 υπηρετεί ως διοικητής μονάδας του Συντάγματος Κόκκινων Κοζάκων. Τον Μάη του 1919 στάλθηκε να σπουδάσει στην Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου. Συμμετείχε σε κατασταλτικές επιχειρήσεις των ομιλιών αγροτών στη Στρατιωτική Περιοχή Γιαροσλάβλ. Το 1920 φέρεται ότι πέρασε στους μπολσεβίκους και το διάστημα Δεκέμβρη 1920 με Φλεβάρη 1921, υπηρέτησε ως επικεφαλής του Επιτελείου της 8ης Μεραρχίας Ιππικού των Κόκκινων Κοζάκων. Πήρε επίσης μέρος σε μάχες με Ουκρανούς αντάρτες και, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, με το RPAU, όπου και τραυματίστηκε.

Μετά την αποστράτευσή του, εργάστηκε ως επικεφαλής τμήματος της κρατικής επιχείρησης Ukrzagotskot στο Κίεβο. Το 1939 συνελήφθη φερόμενος ότι είχε σχέση με το στρατηγείο των παν-ουκρανών ανταρτών (Baginsky, Krapivinsky και άλλοι). Η υπόθεση αυτή ανατέθηκε σε στρατιωτικό εισαγγελέα (KOVO) για έρευνα και το 1940 εξετάστηκε από ειδική επιτροπή της NKVD της ΕΣΣΔ. Πιθανότατα ο ίδιος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, η περαιτέρω τύχη του παραμένη άγνωστη.

*Πηγή: Овсянников Сергей. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.