Η κάρτα μέλους τη φωτογραφία της οποίας δημοσιεύουμε εδώ χρονολογείται από τον Δεκέμβρη του 1944 και ανήκε στον αναρχοσυνδικαλιστή Martín Arnal. Ο εν λόγω αγωνιστής πέθανε στις 21 Οκτώβρη και θεωρείτο ένας από τους τελευταίους αναρχοσυνδικαλιστές που γνώρισε από πρώτο χέρι την Κοινωνική Επανάσταση.

Στη Γαλλία, όπου πέρασε ο κύριος όγκος του ισπανικού ελευθεριακού κινήματος μετά την επικράτηση του Φράνκο, ο Martín Arnal έγινε μέλος του Movimiento Libertario Espanol (MLE - Ισπανικό Ελευθεριακό Κινημα).

Η κάρτα αυτή διατηρείται στο Anselmo Lorenzo Foundation (Ίδρυμα “Ανσέλμο Λορέντζο”) στη Μαδρίτη, και δεν είναι το μοναδικό ντοκουμέντο που φιλοξενείται εκεί, τόσο του Martín Arnal όσο και γενικά του ισπανικού ελευθεριακού κινήματος.

Στο Anselmo Lorenzo Foundation διατηρείται επίσης και η κάρτα μέλους του Martín Arnal στην International Antifascist Solidarity (SIA - Διεθνής Αντιφασιστική Αλληλεγγύη).

*Σχετικός σύνδεσμος: https://fal.cnt.es/documento-del-mes-octubre-2021-carne-del-mle-de-martin-arnal/?fbclid=IwAR1LroGK3_XaNP4YRcPYLYGw_fhIOGrEr3bnW27j3u73S3luj2pigsZd5iM