Στις 25 Σεπτέμβρη 1938 εκτελέστηκε ο Lev Zadov (Zinkovsky) ένας εξέχων Ρώσος αναρχικός με σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο και συμμετοχή στη Μαχνοβίτικη Επανάσταση του 1918 στην Ουκρανία.

Εργαζόμενος από πολύ νεαρή ηλικία σε ένα μύλο στην πόλη Yuzovka, θα εισέλθει στη μεταλλουργία της ίδιας περιοχής, ενώ την ίδια εποχή θα ενταχθεί σε έναν τοπικό αναρχικό πυρήνα, κάτι που θα του στοιχίσει φυλακίσεις σε αρκετές περιπτώσεις. Μετά την Επανάσταση του Φλεβάρη του 1917 θα εκλεγεί αντιπρόσωπος στο σοβιέτ της Yuzovka.

Κατά τη διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης, θα εγκαταλείψει τον Κόκκινο Στρατό -μαζί με τον αδελφό του Daniilo- αντιτιθέμενοι στις μεθόδους διοίκησης των Μπολσεβίκων. Θα ενταχθούν αμέσως στο επαναστατικό αγροτικό κίνημα της Ουκρανίας, το οποίο καθοδηγείτο κυρίως από τους αναρχικούς, και ο Lev ήταν ένας από τους υπεύθυνους της Contrarazvedka, δηλαδή της υπηρεσίας πληροφοριών του μαχνοβίτκου στρατού.

Τον καιρό της ήττας της Ουκρανικής Επανάστασης (1921), μετά την προδοσία των Μπολσεβίκων, ο Zadov θα είναι υπεύθυνος για την αποχώρηση των μαχνοβίτικων δυνάμεων προς τη Ρουμανία.

Μετά την επιστροφή του στη Σοβιετική Ένωση, θα εκτελεστεί με τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν το 1938, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων κατηγοριών ότι ανήκε στη μαχνοβτσίνα και δρούσε σύμφωνα με διάφορες εκδοχές, για την αναδιοργάνωση των μαχνοβιτών με πυρήνες στην Οδησσό, το Gulyai Polye και εξόριστους στη Ρουμανία.

*Πηγή: Walter Ranieri. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.