Walter Ranieri
Ιστορία Διεθνούς Αναρχικού Κινήματος

Στις 19 Ιούλη 1915, γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Ιταλοβρετανός αναρχικός Vero Benvenuto Costantino Recchioni, ο οποίος έγινε γνωστός ως Vernon Richards.

Εκδότης, φωτογράφος, μηχανικός, γιος του αναρχικού Emidio Recchioni και σύντροφος της αναρχικής Maria Luisa Berneri. Μετά από μια διαμονή στο Παρίσι, όπου συνάντησε την οικογένεια Berneri, επέστρεψε στο Λονδίνο και συνεργάστηκε με τον Camillo Berneri στη δίγλωσση εφημερίδα “Free Italy / Italy Libre”.

Κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα της εφημερίδας “Spain and the World”, που υπήρξε η κύρια υποστήριξη για τους Ισπανούς αναρχικούς από το εξωτερικό. Στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η εφημερίδα άλλαξε το όνομά της σε “War Commentary for Anarchism” και μετά σε “Freedom”.

Ο Vernon Richards, ως έγκυρος φωτογράφος, υπήρξε ο δημιουργός χιλιάδων φωτογραφιών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν δωρηθεί στο Αρχείο Aurelio Chessa. Έγραψε επίσης άρθρα και βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία εκδόθηκαν από το Freedom Press.

Στα ελληνικά έχει εκδοθεί το “Διδάγματα από την Ισπανική Επανάσταση”, Ελεύθερος Τύπος, Σεπτέμβρης 1996 (μτφρ. Σπύρος Κοτρώτσιος).

Πέθανε στο Hadleigh του Suffolk της Αγγλίας, στις 10 Δεκέμβρη 2001.

*Πηγή: Walter Ranieri.