Στη φωτογραφία o Fred με την αδελφή του στο The Rocks του Σίδνεϊ

Ο Fred Maynard ήταν ιθαγενής ακτιβιστής και συνδικαλιστής στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα στην Αυστραλία. Ενώ εργαζόταν στην αποβάθρα του Σίδνεϊ, ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του Marcus Garvey η οργάνωση του οποίου είχε μαύρους ως μέλη σε πολλές χώρες.

Ο Fred Maynard δραστηριοποιήθηκε εναντίον των ιεραποστόλων και των Aboriginal Protection Boards (Συμβουλίων Προστασίας Αβοριγίνων) που έλεγχαν τους αυτόχθονες και απομάκρυναν τα παιδιά από τους γονείς τους. Αυτά τα Συμβούλια έστελναν επίσης τους νέους ιθαγενείς σε βρώμικες εργασίες όπου συχνά κακοποιούνταν. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα της γης του λαού του και διαμαρτυρήθηκε για την παραχώρηση γηγενούς γης σε στρατιώτες που επέστρεψαν στη χώρα με το τέλος του 1ο Παγκοσμίου Πολέμου.

Οργάνωσε συναντήσεις και συνελεύσεις σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία, στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός αυτόχθονων ανθρώπων για τη δημοσιοποίηση αυτών των θεμάτων.

*Για περισσότερες λεπτομέρειες ελέγξτε τον παραπάνω σύνδεσμο: https://adb.anu.edu.au/.../maynard-charles-frederick-fred...

*Πηγή: Working Class History.