Commons Library
Ιστορία Κοινωνικών Κινημάτων

Έχοντας συγκεντρώσει στους κόλπους της συνδικάτα του Βόρειου Κουίνσλαντ (Queensland) που κάλυπταν τους τομείς των ορυχείων, των σιδηροδρόμων και άλλων τομέων, το 1910, η Amalgamated Workers Association (AWA - Ένοποιημένη Ένωσης Εργαζομένων), ξεκίνησε μια μεγάλη απεργία το επόμενο έτος, 1911, σχετικά με τις συνθήκες στη βιομηχανία ζάχαρης.

Με κύρια χαρακτηριστικά την άμεση δράση και τη μαζική οργάνωση, και σε αντίθεση σε κάθε διαιτησία, η AWA δημιούργησε μια σειρά από σαπεργιακά καμπ, από το Bundaberg έως το Mossman, προβάλλοντας το αίτημα μια εργάσιμη βδομάδα 48, αντί για 60-70 ώρες, και υψηλότερους κατώτατους μισθούς για κόφτες ζαχαροκάλαμων και εργάτες των μύλων. Μέχρι τον Ιούνη πολλοί από τους μεγάλους μύλους είχαν σταματήσει, αλλά μόλις τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου οι εργοδότες συνθηκολόγησαν, ικανοποιώντας τα περισσότερα αιτήματα των εργαζομένων.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται εδώ εικονίζονται στελέχη του συνδικάτου κατά τη διάρκεια της απεργίας στο Childers, ένα στρατόπεδο απεργών στην περιοχή Cordalba και μία από τις ομάδες περιφερούρησης με ποδάλατα που αναπτύχθηκαν για να παρακολουθούν και να αντιμετωπίζουν τη χρήση των απεργών.

*Για περισσσότερες πληροφορίες για τον εργατικό συνδικαλισμό της βάσης στην Αυστραλία επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://commonslibrary.org/from-little-things-big-things.../