Γεννήθηκε τον Φλεβάρη του 1921 στο Sestao της Biscay του Euskal Herria. Αναρχοσυνδικαλιστής. Γιος του Pedro Obregón και της Luisa Adrian. Ο πατέρας του ήταν μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CNT) του Sestao και της Ortuella, ο οποίο ήταν αυτοδίδακτος και συνελήφθη πολλές φορές για συνδικαλιστικές δραστηριότητες καθώς και κατά τη διάρκεια απεργιών. Ο πατέρας του κατηγορήθηκε, επίσης, για το θάνατο του διευθυντή ενός εργοστασίου. Μετά την καταστολή που ξεκίνησε μετά την αποτυχία της αστουριάνικης επανάστασης του 1934 συνελήφθη και πάλι με τον Luis, μέλος τότε της Ελευθεριακής Νεολαίας.

Το 1936, σε ηλικία 15 ετών, ο Luis Obregón Adrian, σκάβει χαρακώματα στο Larrabetzu, για να ανακοπεί η φασιστική προέλαση στο Biscay. Υπέφερε τις δυσκολίες του πολέμου. Ο πατέρας του, υπολοχαγός ενός τάγματος αντιφασιστών, και ο αδελφός του συνελήφθησαν από τα γαλλικά στρατεύματα στο Santander.

Το 1937 πήγε να εργαστεί στο εργοστάσιο Aurrerá. Το 1954 πήγε να εργαστεί στο La Naval και έλαβε μέρος στις πρώτες απεργίες. Οι παράνομοι αγωνιστές της CNT δεν το γνώριζαν, αλλά ο Luis προσχώρησε στη Γενική Ένωση Εργαζομένων (UGT) στο χέρι του Nicolás Redondo. Συμμετείχε στους αγώνες των εργαζομένων και για τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα του επιβλήθηκε πρόστιμο σε διάφορες περιπτώσεις. Στα τέλη του 1969 καταδικάστηκε σε έναν μήνα φυλάκιση επιδή ακριβώς δεν κατέβαλε ένα από αυτά τα πρόστιμα.

Προφυλακίστηκε επίσης προληπτικά με την ευκαιρία των εορτασμών της 1ης Μάη ή με αφορμή τις κινητοποιήσεις στην Ανδαλουσία του 1971. Συνελήφθη επίσης και κρατήθηκε για τέσσερις μήνες εξαιτίας μιας υπόθεσης εκτέλεσης τριών μελών του Αντιφασιστικού και Πατριωτικού Επαναστατικού Μετώπου (FRAP) στις 27 Σεπτέμβρη 1975.

Στο μεταξύ, ο δικτάτορας Φρανσίσκο Φράνκο πέθανε κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων. Το 1977 επικοινώνησε με τη CNT και επανεντάχθηκε στην αναρχοσυνδικαλιστική ένωση, πρώτα στην Τοπική Ομοσπονδία του San Salvador del Valle και μετά στο Barakaldo. Συμμετείχε ενεργά στις δράσεις της Συνομοσπονδίας.

Στις 18 Ιούνη 2006, τιμήθηκε στο Bilbao και στην Artxanda με άλλους συντρόφους του. Ο Luis Obregón Adrian πέθανε στις 25 Νοέμβρη 2010 στο νοσοκομείο Barakaldo της Biscay και τάφηκε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Ortuella.

*Πηγή: CNT. Μετάφραση: Ούτε Θεός Ούτε Αφέντης.