Овсянников Сергей
Ιστορία Διεθνούς Αναρχικού Κινήματος

Ο Alexander Kuzmin (ψευδώνυμο: Mitrophan), γεννήθηκε το 1888, στο Petrozavodsk του Olonetsk και πέθανε στις 29 Αυγούστου 1908, στο ίδιο μέρος. Καταγόταν από εργατική οικογένεια. Αποφοίτησε από το τοπικό σχολείο του Petrozavodsk. Από το 1902 άρχισε να εργάζεται στο εργοστάσιο Alexander.

Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1905-1907 συμμετείχε ενεργά στο επαναστατικό κίνημα, παίρνοντας μέρος σε παράνομες συγκεντρώσεις, μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Έγινε μέλος της οργάνωσης του AKP του Petrozavodsk. Σύντομα μπήκε στο Inokentievshchyna, το οποίο νόμιζε ότι ήταν ένα εθνικό κίνημα και επρόκειτο να πάει στο Pudozh για να προσδώσει στο κίνημα επαναστατικό χαρακτήρα.

Στις 23 Ιούνη 1908 συμμετείχε σε απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου του Δικαστικού Επιμελητηρίου Αγίας Πετρούπολης, Krasheninnikov, ο οποίος είχε πάει στο Petrozavodsk για να οργανώσει τη διαδικασία καταστολής των εργατών ακτιβιστών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Kuzmin δήλωσε την ιδεολογική του σχέση με τους αναρχικούς. Στις 31 Ιούλη 1908 το στρατιωτικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό. Στις 29 Αυγούστου απαγχονίστηκε στην αυλή της φυλακής Petrozavodsk.

*Πηγή: Овсянников Сергей. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.