Στις 3 Γενάρη 1908, γεννήθηκε ο Higinio Carrocera, εξέχων συνδικαλιστής, αναρχικός και πρωταγωνιστής της Εξέγερσης στις Αστούριας (1934) και της Ισπανικής Επανάστασης (1936).

Νεαρός άρχισε να εργάζεται ως μεταλλουργός στο εργοστάσιο Duro Felguera, και έγινε μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CNT), ενώ έγινε επίσης μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας Ιβηρικής (FAI). Συμμετείχε ενεργά στην Εξέγερση στις Αστούριας το 1934, οδηγώντας τη φάλαγγα La Felguera προς το Οβιέδο. Μετά την αποτυχία και την καταστολή της Εξέγερσης, συνελήφθη στη Σαραγόσα και κλείστηκε στη φυλακή του Οβιέδο.

Μετά τον θρίαμβο του Λαϊκού Μετώπου, συμμετείχε στην εξέγερση στις φυλακές στις 20 Φλεβάρη, και απελευθερώθηκε μια ημέρα πριν από τη χορήγηση αμνηστίας. Μόλις ξεκίνησε η Ισπανική Επανάσταση και ο Εμφύλιος Πόλεμος, συμμετείχε στην κατάληψη της έδρας της Πολιτικής Φρουράς της La Felguera, στη συνοικία El Coto, και άλλες επιχειρήσεις. Τον Σεπτέμβρη του 1937 έγινε υπεύθυνος της 192ης Κινητής Ταξιαρχίας, συμμετέχοντας στη μάχη του El Mazuco.

Μετά την ήττα του εμφυλίου πολέμου συνελήφθη από τους φρανικιστές και μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γαλικία. Απο εκεί στάλθηκε σε κάποια φυλακή στην Αστούριας όπου καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε τον Μάη του 1938.

Πηγή: Emilio Crisi. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.