...
Ιστορία Διεθνούς Αναρχικού Κινήματος

Ο Arekhanov Fyodor Afanasyevich (οικογενειακό όνομα Orekhanov - ψευδώνυμο: Alexander) γεννήθηκε το 1879, στο Kurbatovo της επαρχίας Ryazan, στη Ρωσία. Από αγροτική οικογένεια. Έζησε στο Harbin για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ταξίδεψε στην Ευρώπη.

Δραστήριο και μαχητικό μέλος των αναρχοκομμουνιστικών ομάδων Bryanskaya και Μόσχας, οι οποίες αναδημιουργήθηκαν από τους P. Arshinov και G. Ipatov το 1909. Τον χειμώνα του 1909 συμμετείχε σε επίθεση εναντίον του ιδιοκτήτη ενός εργοστασίου πλακιδίων κοντά στην Orsha. Τον Αύγουστο του 1909 μαζί με τους F. Alekseev, A. Strumenshchikov και G. Ipatov διενήργησαν ληστεία συλλέκτη νομισμάτων σε κατάστημα στο χωριό Rovena της περιοχής Trubchevsky. Την 1η Φλεβάρη 1910 συμμετείχε σε απαλλοτρίωση της επιχείρησης Astakhova στην Kaluga. Στις 13 Ιούλη 1910 συμμετείχε σε άλλη απαλλοτρίωση στο Zhilino της περιφέρειας Vyazemsky, ενώ στις 30 του ίδιου μήνα και χρόνου συμμετείχε σε επίθεση στο ταχυδρομείο στην Sudislav στην επαρχία Kostroma.

Συνελήφθη στη Μόσχα στις 14 Αυγούστου 1910 σε μια επιχείρηση που σήμαινε κάτι σαν την ήττα της ομάδας, μετά από ενέδρα που στήθηκε στο διαμέρισμα του μέλους της ομάδας FI Saveliev. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, κατασχέθηκε αλληλογραφία της ομάδας με αναρχικούς από τη Μόσχα, το Αικατερίνοσλαβ, το Podolsk και την Kaluga, διευθύνσεις στο Παρίσι και το Chernivtsi, η εφημερίδα “Rebel” και διάφορα φυλλάδια.

Στις 18 Οκτώβρη 1911 καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μόσχας σε 10 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας. Το μέλλον του παραμένει άγνωστο.

*Πηγή:Овсянников СергейΜετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.