Η αναρχική Ana Cánovas Navarro γεννήθηκε στις 3 Νοέμβρη 1906, στη Μούρθια της Ισπανίας. Ήταν, επίσης, γνωστή ως Anita Aldegheri. Αφού εργάστηκε σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας από τότε που ήταν μικρή, μετακόμισε στο Sabadell για εργασία και έγινε μέλος του CNT.

Το 1933 συνδέθηκε με τον Ιταλό αναρχικό Carlo Aldegheri και μαζί συμμετείχαν σε διάφορες αναρχικές συγκεντρώσεις κ.ά.. Το 1936 πολέμησε με τον σύντροφό της ενάντια στους φρανκιστές και συμμετείχε εθελοντικά σε επιχειρήσεις διάσωσης συντρόφων. Το 1939 πέρασε στην εξορία στη Γαλλία, όπου έζησε κάνοντας αρκετές δουλειές. Έζησε 10 χρόνια χωριστά από τον σύντροφό της, μιας και αυτός είχε συλληφθεί και ήταν σε ιταλικές φυλακές, αλλά με το τέλος του πολέμου συναντήθηκαν και επανενώθηκαν ξανά στη Βερόνα. Τον Ιούνη του 1950 μετανάστευσαν στη Βραζιλία και βρήκαν δουλειά σε ένα εργοστάσιο υποδημάτων στο Σάντος.

Συνέχισαν να συμμετέχουν στο αναρχικό κίνημα, ειδικά στο Centro de Cultura Social (CCS-SP - Κέντρο Κοινωνικής Κουλτούρας) του Σάο Πάολο. Συμμετείχαν, επίσης, σε διάφορα αναρχικά συνέδρια και χρηματοδότησαν αρκετές ελευθεριακές πρωτοβουλίες. Μετά εγκαταστάθηκαν στην Guarujá, Saint Paul, αλλά το 1995 πέθανε ο Carlo. Το 2010 δημιουργήθηκε στην Guarujá, ο Πυρήνας Ελευθεριακών Μελετών “Carlo Aldegheri” (NELCA).

Η Ana πέθανε στις 31 Μάρτη 2015 στην Guarujá, σε ηλικία 109 ετών. Το 2018 δημοσιεύθηκε το βιβλίο “Carlo & Anita Aldegheri”.