Στη φωτογραφία όρθιοι από αριστερά: B. Kamenya και A.I. Satonov. Καθισμένοι από αριστερά: R.G. Taratuta και Y.I. Tyshlerman. Η φωτογραφία πάρθηκε μάλλον στο Yakutsk.

Μερικά βιογραφικά στοιχεία των εικονιζόμενων

*Ο B. Kamenya συμμετείχε στο αναρχικό κίνημα στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1905-1907. Ήταν αναρχικός κομμουνιστής και υποστηρικτής του «ελεύθερου» τρόμου. Συνελήφθη και καταδικάστηκε. Το 1907 κρατήθηκε σε φυλακή του Αλεξανδρόφ. Τον Ιούλη του 1907 έφτασε στην περιοχή Yakutsk. Στις αναμνήσεις του Eser V.M. Zenzinov παρατίθενται τα εξής: ”Θεωρούσε τον εαυτό του αναρχικό κομμουνιστή και αρνιόταν τα πάντα - νόμους, συνείδηση, πίστη”. Ένα από τα σημεία του πρακτικού του προγράμματος ήταν η… έκρηξη μνημείων διασήμων, θεωρώντας το ως μέρος του αγώνα ενάντια στην παγκόσμια αναγνωρισμένη αρχή και τις υπάρχουσες δομές. Ένα άλλο σημείο του προγράμματός του ήταν ότι ο αναρχικός κομμουνιστής δεν πρέπει να διαβάζει τίποτα για να μην επηρεάζεται από κανέναν - όλες οι απόψεις του πρέπει να αναπτύσσονται από τον ίδιο”.

*Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τον Alexander Satonin (ή Sotonin).

*Η Rukhlya Gershkovna Taratuta (Rosa Grigorievna) (ψευδώνυμο: Marusya) γεννήθηκε το 1881 και πέθανε τον Γενάρη του 1929 στη Μόσχα. Αποφοίτησε από ιδιωτικό γυμνάσιο θηλέων στο Κίεβο. Ξεκίνησε την επαναστατική της δράση στις αρχές του 1900 ως σοσιαλδημοκράτισσα. Στις αρχές του 1902 τέθηκε υπό κράτηση στο Εκατερίνοσλαβ για συμμετοχή σε φοιτητικές ταραχές το Δεκέμβρη του 1901 στο Κίεβο και στάλθηκε στη Σιβηρία. Από το 1904 μέλος της ομάδας εργασίας των κομμουνιστών αναρχικών της Οδησσού. Στις 30 Σεπτέμβρη 1904, συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής σε διαμέρισμα-γιάφκα στη συνάντηση των αναρχικών κομμουνιστών αναρχικών και αναρχικών. Απέδρασε και πήρε το όνομα Cipoy Kipen. Πήγε στην επαρχία Archangel. Διετέλεσε επίσης και μέλος της συντακτικής ομάδας ενός περιοδικού με το όνομα “Ανταρσία” το 1906. Το 1907 συνελήφθη και στάλθηκε στην περιφέρεια Yakutsk για 5 χρόνια υπό επίβλεψη. Έφτασε εκεί τον Ιούλη του 1907 και, παρά την ποινή της εντάχθηκε στην ομάδα αναρχικών κομμουνιστών της περιοχής. Προφανώς, το 1904-1914, ήταν οργανώτρια αναρχικών ομάδων στην Οδησσό, το Εκατερίνοσλαβ και το Μπιάλιστοκ. Μετά το 1917, φαίνεται ότι δεν συμμετείχε στο κίνημα.

*Ο Yakov Ivanovich Tyshlerman (παραλλαγή του επωνύμου της οικογένειας Τishlerman - ψευδώνυμο: Yankel Lyalka), γεννήθηκε το 1889 στην επαρχία Augustov Suvalka. Συμμετείχε στο επαναστατικό κίνημα στο Bialystok. Από το 1905 μέλος της ομάδας αναρχικών κομμουνιστών Bialystok. Σύμφωνα με τον Ο.Ι. Taratuta, στις αρχές Νοέμβρη 1905 ήταν μέλος ομάδας (που αποτελείτο από τους B. Metz, B. Bahrah και B. Shereshevskaya) συμμετείχε σε βομβισμό του ξενοδοχείου-εστιατορίου “Bristol” στη Βαρσοβία. Στα τέλη του 1906, η αστυνομία του Bialystok τον συνέλαβε στην οδό Surazhskaya. Κρατήθηκε στη φυλακή του Grodno και στη συνέχεια στάλθηκε στην περιοχή Yakutsk για 5 χρόνια. Έφτασε εκεί στις 6 Ιούλη 1907. Εξέτισε την ποινή του στα D. Vladimirskoe, Yakutsk και Oleksminsk. Το 1910 απελευθερώθηκε. Την ίδια χρονιά, συνελήφθη ξανά για κατοχή παράνομης έντυπης προπαγάνδας αλλά σύντομα αφέθηκε ελεύθερος.

Συνελήφθη για άλλη μια φορά με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας του εμπόρου Mentus. Κάθισε στη φυλακή Yakutsk 9 μήνες. Το στρατιωτικό περιφερειακό δικαστήριο τον καταδικασε σε 6 χρόνια καταγκαστικά έργα, αλλά στην πορεία αθωώθηκε από το Εφετείο. Επέστρεψε στο Bialystok. Το 1912 μαζί με τον πρώην μαξιμαλιστή G. Doroshinsky οργάνωσε μια ομάδα κρούσης στο Bialystok. Τον Φλεβάρη του 1913, η ομάδα διαλύθηκε και ο ίδιος συνελήφθη. Με την έναρξη του πολέμου, στάλθηκε στο Μινσκ, όπου έζησε με το όνομα Miller. Το 1916, συνελήφθη και πάλι με την κατηγορία ότι φιλοξενούσε έναν καταζητούμενο αξιωματικό. Έμεινε στη φυλακή του Μινσκ για αρκετούς μήνες και σύντομα εξορίστηκε στην επαρχία Irkutsk. Με την επανάσταση του Φλεβάρη 1917 του δόθηκε αμνηστία. Πήγε στη Μόσχα και στη συνέχεια εργάστηκε ως επιστάτης σε νοσοκομείο στην επαρχία Vyazniki Vladimir. Το 1917 κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και προβοκάτσια. Στις 5 Ιούνη 1917 συνελήφθη από την Επιτροπή για την Εφαρμογή της Νέας Τάξης. Μετά από ανάκριση, η τύχη του είναι άγνωστη.

#Στοιχεία από τον Овсянников Сергей. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.