Στις 8 Οκτωβρίου 1947, γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο, ο Raúl Tejera, εξέχον μέλος της FAU (Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης). Ο Raúl Tejera θα εργασθεί ως νεαρός στο εργοστάσιο ελαστικών FUNSA, ένα από τα προπύργια του μαχητικού συνδικαλισμού, όπου αμέσως έγινε μέλος του συνδικάτου. Δεν θα πάρει πολύ καιρό, όταν εντάσσεται στην FAU και, μάλιστα, στον ένοπλο βραίονά της OPR33.

Ξεκινώντας από τη στρατηγική υποχώρηση της οργάνωσης, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουρουγουάη, ο “Pepe” -όπως ήταν γνωστός- μεταναστεύει στην Αργεντινή όπου θα εργαστεί ως υπάλληλος στη διάσημη εταιρεία εκτύπωσης Michelini. Ωστόσο, η καταστολή δεν θα σταματήσει, όταν μήνες μετά το πραξικόπημα της 76ης Μαρτίου, ο Tejera θα συλληφθεί μαζί με τον συνάδελφό του Juan Pablo Errandonea.

Όπως συνέβη με το μεγαλύτερο μέρος των μελών της FAU που πέρασαν στην Αργεντινή, ο Tejera είχε απαχθεί από την υπηρεσία SIDE και στάλθηκε υπό κράτηση στο Orletti Automotive RCD, στο πλαίσιο του σχεδίου Condor, το οποίο θα επιβεβαιώσει τη συστηματική καταστολή εκ μέρους των στρατιωτικών δικτατοριών του Νότιου Κώνου της Λατινικής Αμερικής.

Υποτίθεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των αγωνιστών της FAU που κρατήθηκε στην Αργεντινή παραδόθηκε στη “δεύτερη πτήση” του σχεδίου Orletti και στη συνέχεια εκτελέστηκαν και τάφηκαν σε μαζικούς τάφους, τους οποίους ο στρατός της Ουρουγουάης δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει.