Στις 2 Οκτώβρη 1943 γεννήθηκε στο Σικάγο ο ιστορικός του ελευθεριακού κινήματος Franklin Rosemont. Συγγραφέας, μουσικός, σουρεαλιστής. Ο πατέρας του Henry, ήταν αναρχοσυνδικαλιστής τυπογράφος και η μητέρα του Sally μουσικός της τζαζ που έπαιζε για παράνομους μετανάστες, καθώς και πρόεδρος μιας τοπικής ένωσης μουσικών.

Στην ηλικία των 15 ετών, υπό την επιρροή των συγγραφέων Jack Kerouac και της λεγόμενης βγενιας Beat, έφτασε στην Καλιφόρνια για να συναντήσει τον εκδότη και ποιητή Lawrence Ferlinghetti αλλά και άλλους συγγραφείς.

Το 1962 άρχισε να σπουδάζει Ανθρωπολογία και έλαβε μέρος στο κίνημα των φοιτητών και των πολιτικών δικαιωμάτων. Σε συνεργασία με κάποιους από το Anti-Poetry Club και ιδρύει το Solidarity Bookshop (Βιβλιοπωλείο Αλληλεγγύη). Το 1964 ίδρυσε το Chicago Surrealist Group με πολιτικά ελευθεριακό χαρακτήρα, μια ομάδα στοχαστών, καλλιτεχνών και επαναστατών ποιητών.

Γοητευμένος από τις ιδέες του σουρεαλισμού, το 1966 ο Franklin και η συντρόφισσά του Penelope πήγαν στο Παρίσι όπου συνανάντησαν τον Αντρέ Μπρετόν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες της παρισινής σουρεαλιστικής ομάδας. Αυτή η εμπειρία αποτέλεσε σημείο καμπής στη ζωή τους.

Το 1970 κυκλοφόρησε το περιοδικό Radical America - Surrealism στην υπηρεσία της επανάστασης. Το 1976 οργάνωσε τη σουρεαλιστική διεθνή έκθεση Marvelous freedom - Vigilence of Desire, η οποία συγκέντρωση περίπου 150 καλλιτέχνες από 31 χώρες. Το 1978 κυκλοφόρησε το περιοδικό Arsenal στο Σικάγο Σουρεαλιστική Ανατροπή. Συγγραφέας πολλών μονογραφιών.

Πέθανε στις 12 Απρίλη 2009 στο Σικάγο από ανεύρυσμα καρδιάς.