Ο σύντροφος J. A. Andrews γράφει από την Αλεξάνδρα της Βικτώριας τα ακόλουθα:

“Το κίνημα εδώ συνεχίζεται αργά προς το παρόν. Αρκετοί, με λύπη μου το λέω, τρομοκρατήθηκαν από τις διώξεις λόγω του συνεχούς ενεργού προπαγανδιστικού τους έργου και πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έπρεπε να αναζητήσουμε το ψωμί μας στην επαρχία, όπου είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε προπαγάνδα, λόγω του γεγονότος ότι εκτός από τον μετακινούμενο πληθυσμό, που είναι προσβάσιμος μόνο στις μεγάλες πόλεις, οι γεωργικοί εργάτες είναι γιοι ιδιοκτητών και θα γίνουν ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές με τη σειρά τους.

Απομένουν μόνο δύο ενεργοί προπαγανδιστές στην πόλη, που είναι το πιο σημαντικό μέρος για το έργο μας, καθώς εκεί διαμένει ο μισός πληθυσμός της αποικίας, και σχεδόν όλοι οι μισθωτοί, εκτός από, τον μετακινούμενο πληθυσμό και τα παιδιά της αστικής τάξης, όπως έχω πει, δηλαδή οι εργάτες της επαρχίας, ίναι πιο ανεξάρτητοι, όπως ήταν οι βιομηχανικοί μάστορες εργάτες της Ευρώπης πριν από μερικούς αιώνες.

Δεν μπορώ να κάνω περισσότερα από ό,τι ήδη κάνω, δηλαδή να φτιάχνω αφίσες για να τις χρησιμοποιούν οι δύο σύντροφοι της Μελβούρνης. Αλλά αυτό είναι πολύ λίγο και, ως εκ τούτου, καλώ τους αναγνώστες της 'Freedom' που έχουν φίλους στην Αυστραλία να προσπαθήσουν να τους μιλήσουν για το Κομμουνισμό και την Αναρχία όταν τυς στείλουν επιστολές, στέλνοντάς τους και αναρχικές εφημερίδες.

Αν κάποιος από αυτούς γνωρίζει Αναρχικούς στην Αυστραλία, και ειδικά στη Βικτώρια, θα χαρώ να έρθω σε επικοινωνία μαζί τους, καθώς θέλω να σχηματίσω μια ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν εδώ πολλοί περισσότεροι αναρχικοί που γνωρίζω, αλλά πολλοί έχουν μολυνθεί από τον οπορτουνισμό και τρέχουν για το ζήτημα του μεμονωμένου φόρου (single tax campaign) και άλλες εφευρέσεις του καπιταλιστικού διαβόλου, έως ότου ξεχάσουν τις αρχές της Αναρχίας.

Οποιαδήποτε ανακοίνωση ή κάτι άλλο από Άγγλους ή άλλους συντρόφους σχετικά με το θέμα του Αναρχισμού στην Αυστραλία μπορεί να μου απευθύνεται στη μόνιμη ταχυδρομική μου διεύθυνση, στο Richmond στη Βικτώρια. Επίσης, τυχόν σύντροφοι που σκοπεύουν να έρθουν στην Αυστραλία, παρακκιλούνται ιδιαίτερα να μου γράψουν”.

*Ο J.A.Andrews ήταν αναρχοκομμουνιστής και ποιητής από τη Μελβούρνη, που δραστηριοποιήθηκε στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και διεδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση και ανάπτυξη του αναρχισμού στην Αυστραλία. Η επιστολή αυτή στάλθηκε από τον J. A. Andrews και δημοσιεύτηκε στην αγγλική “Freedom”, No 45, Αύγουστος 1890. Μετάφραση: Ούτε Θεός-Αφέντης”.