Στις 4 Απριλίου 1914, γεννήθηκε ο αναρχικός Cristóbal Vega Álvarez στο Jerez της Ισπανίας. Συγγραφέας, ποιητής.

Από νεαρή ηλικία γίνεται μέλος της αναρχικής ομάδας Frontera της Jerez. Τη δεκαετία του '30 ήταν μέλος της αναρχικής επαρχιακής επιτροπής του Cadiz, καθώς και διευθυντής της σατιρικής εβδομαδιαίας “Ráfagas”.

Τον Γενάρη του 1933, μετά τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία κατά της καταστολής στο Casas Viejas, συνελήφθη και φυλακίστηκε στη φυλακή Puerto de Santa María. Του δόθηκε αμνηστία, αλλά συνελήφθη εκ νέου κατά τη διάρκεια της καταστολής που ακολούθησε τα επαναστατικά γεγονότα του Οκτώβρη 1934 και φυλακίστηκε στη Jerez.

Το 1939 έγινε διευθυντής του εντύπου “La Voz del Campesino”. Στις 11 Μάρτη του ίδιου χρόνου συνελήφθη από τους φρανκιστές και φυλακίστηκε στην Avila. Το 1942 μεταφέρθηκε στη φυλακή Zegama, απ’ όπου αφέθηκε ελεύθερος.

Το 1945 συνελήφθη και πάλι στη Navarre και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης. Τον Δεκέμβρη του 1963 απελευθερώθηκε.

Στις 29 Απρίλη 1964 παντρεύτηκε την ποιήτρια και φωτογράφο Antonia Burgos Béjar με την οποία απέκτησαν μια κόρη, την Ana.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η επανάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του πολιτισμού, ανέπτυξε έντονη λογοτεχνική εργασία, τόσο στην πεζογραφία όσο και στην ποίηση.

Μετά το θάνατο του Φράνκο, συμμετείχε στην ανασυγκρότηση της CNT στην Cordova. Ο θάνατος της συντρόφισσάς του και η μερική τύφλωσή του είχαν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και έγραψε πάνω από εξήντα βιβλία. Πέθανε στις 31 Μάη 2008 στη Villafranca de Córdoba της Ανδαλουσίας.