Αυτός είναι ο τίτλος του μικρού βιβλίου 52 σελίδων που κυκλοφόρησε ως φόρος τιμής στον αναρχικό διανοητή και αγωνιστή Ρούντολφ Ρόκερ από διάφορους διανοούμενους, τόσο συνοδοιπόρους όσο και άλλους, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν τον άνθρωπο, τον στοχαστή, τον οργανωτή, τον συγγραφέα  Ρούντολφ Ρόκερ.

Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε τον Ιούνη του 1944, ένα χρόνο σχεδόν μετά τον θάνατο του Ρόκερ.

Αυτοί που συνεισφέρουν σ’ αυτή την έκδοση είναι οι Φρέντερικ Ρόμαν, Άρθουρ Μπριγκς, Ουόλτερ Χολοουέι, Ρέι Τσέις, Χέρμπερτ Ριντ, Ουίλιαμ Ζούκερμαν, Χάρυ Κέλυ, Π. Γκούσταβ, Τζον Χιουζ, Τομ Έιγκς, Κάσιους Κουκ, Φ. Μπάτλερ, Αουγκουστίν Σούχυ και Τζόζεφ Ισίλ.

Επίσης, στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου δημοσιεύονται σύντομες δηλώσεις και σημειώματα επιφανών ονομάτων από τον χώρο των επιστημών και των γραμμάτων της εποχής, αναμεσά τους των Μπέρτραντ Ράσελ και Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Στην εκδοτική αυτή προσπάθεια έχουν συμβάλει από κοινού διάφοροι φορείς στις ΗΠΑ όπως οι Kropotkin Literary Society, Workmen’s Circle, Freie Arbeiter Stimme, το Μοντέρνο Σχολείο Στέλτον του Λος Άντζελες και οι κύκλοι του Δρ Χέρμαν Φρανκ και Δρ Φρέντερικ Ρόμαν.

*Σχετικός σύνδεσμος δημοσιεύεται εδώ: https://manifesto-library.espivblogs.net/2019/03/10/testimonial-to-rudolf-rocker-1873-1943-katatheseis-gia-ton-royntolf-roker/